Eğitim

Milyonlarca öğrenci ve veliye müjde! 6 Şubat’ta başlıyor!

Öğrencilerin olduğu kadar velilerin de yıllarca yaşadığı en büyük sorunlardan biri olan okulda yemek meselesi nihayet çözüme kavuşuyor. Konuyla ilgili en yetkili ağızlardan biri bugün yaptığı açıklama ile milyonlarca öğrenci ve veliye müjdeli haberi verdi. Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 6 şubat gününden itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığın tüm birimlerinde çalışmaya başlatıldığını duyurdu

Yıllardır gündeme gelen ancak bir türlü halledilemeyen okullarda yemek meselesi nihayet çözüm buluyor.

Konuyla ilgili bugün bir açıklama yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, 6 şubat gününden itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığın tüm birimlerinde çalışmaya başlatıldığını duyurdu.

*ÖNCELİĞİMİZ OKUL ÖNCESİ ÖĞRENCİLER*

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy, Türk Eğitim-Sen tarafından düzenlenen, ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu Neden ve Nasıl Olmalı’ temasıyla Ankara’da bir otelde çalıştaya konuşmacı olarak katıldı.

Yapılan çalışmalar neticesinde önceliğin okul öncesi olacağını duyuran Şensoy, “Okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” diye konuştu.

Bakanlık olarak 2022 senesinde hedefledikleri tüm hedefleri sağladıklarını belirten Şensoy, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in, 2022 hedefinde 3 bin yeni anaokulu 40 bin yeni anasınıfı hedefi bulunduğunu hatırlattı.

Söz konusu hedefleri ikiye katladıklarını ve 6 bin 4 anaokulu oluşturduklarını dile getiren Şensoy, 2021 senesinde yüzde 65 olan okul öncesi 5 yaştaki okullaşma oranının bugün itibariyle yüzde 99’a çıktığını söyledi.

Bu sene için hedeflerinin bu oranı yüzde 100’lere çıkarmak olduğunu söyleyen Şensoy, orta öğretimdeki okullaşma oranın ise yüzde 97’ye çıktığını ve böylece Cumhuriyet tarihinde tüm kademelerde okullaşma oranının yüzde 95’in üzerine yükseldiğini bildirdi.

Şensoy ayrıca, 2021 senesinin  aralık ayında 159 bin olan çırak-kalfa sayısının bugün 1 milyon 200 binin üzerine çıktığını ve ‘Türkiye’de ‘aradığım elemanı bulamıyorum’ retoriğinin kalktığını savundu.

Türkiye genelinde 160 milyon yardımcı kaynağı okullar açıldığında öğrencilere ulaştırdıklarını, 153 milyon ücretsiz dağıtılan ders kitabı sayısını ise 160 milyon yardımcı kaynakla desteklediklerini bildiren Şensoy, 2024 hedeflerinin ise 200 milyon yardımcı kaynak olduğunu bildirdi.

ÜCRETSİZ YEMEK UYGULAMASI 6 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR!

Bakan yardımcısı Şensoy ayrıca, 6 Şubattan itibaren 5 milyon öğrenciye ücretsiz yemek vermek için bakanlığın tüm birimlerinin çalışmaya başladığını ve önceliklerinin  okul öncesi olacağını vurgulayarak, “Okul öncesindeki tüm öğrencilerimiz bundan böyle ücretsiz yemekten faydalanacak” ifadelerini kullandı.