Ekonomi

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor! Bakan resmen açıkladı! KYK yurt başvuruları başladı, sakın kaçırmayın!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. İşte o açıklama... Kasapoğlu, Ankara'daki Cebeci Site Yurdu'nda düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. Kasapoğlu, Ankara'daki Cebeci Site Yurdu'nda düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

 

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularını başlattıklarına dikkat çekti.

İşte Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun yurt başvurularına ilişkin o son dakika açıklaması...

Yeni dönem için heyecanlı olduklarına dikkat çeken Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, çok kapsamlı bir hazırlık çalışmalarının olduğunu belirterek, bu süreci başarılı bir şekilde gerçekleştireceklerinin altını çizdi. 

"2022-2023 eğitim öğretim yılı yurt başvurularımızı an itibarıyla başlatıyoruz. Sevgili öğrenciler, pazar akşamına kadar e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirecekler. Yapılan başvurular bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de hiçbir şekilde insan eli değmeden tamamen dijital ortamda değerlendirilecek" diye konuşan Muharrem Kasapoğlu, öğrencilerin gelir, başarı ve sosyal durum kriterlerine göre puanlandırılmasıyla yerleştirmelerin otomatik olarak gerçekleştirileceğini aktardı. 

"12 farklı kurum ve bu kurumlardan alınan, doğrulanan bilgilerle birlikte inşallah asil ve yedek öğrencilerimiz açıklanmış olacak" diye konuşan Kasapoğlu, ücretlere de değindi. 

Kasapoğlu, yurt ücretleriyle ilgili de internette birtakım değerlendirmelerle karşılaştığını aktararak, "Resmi olarak yurt ücretlerini eylül ayı içerisinde inşallah belirleyeceğiz ve açıklayacağız. Onun haricindeki hiçbir bilgiye itibar etmesinler. Bu anlamda da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu. 

KYK YURT ÜCRETLERİ KAÇ LİRA? 

Son bir sene içinde ev kira fiyatları yüzde 140'a ulaşan oranlarda artarken, özel yurtlara da zam gelmişti. Milyonlarca öğrenci ve aileler 'Özel öğrenci yurt ücretleri ne kadar? Öğrenci yurt ücretleri 2022 kaç lira oldu?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Bugün KYK yurt başvurularının başlamasıyla beraber yeniden Bugün KYK yurt ücretleri de gündeme geldi. 2022-2023 dönemi KYK yurt ücretleri henüz açıklanmadı.

Üniversite harçlarına zam geldi mi? Üniversite harç ücretleri ne kadar oldu 2022-2023?

2022-2023 İÜ AUZEF kayıt tarihleri ne zaman? AUZEF kayıt harç ücretleri ne kadar? AUZEF harçları tam liste!

10 bin 25 bin değil TEB rekor promosyon miktarını şimdi açıkladı!