Kent Haberleri

Milyonlarca personel bu haberi duyduğunda sevinçten havalara uçacak! Erdoğan imzayı attı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği işçi zammında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Geride bıraktığımız hafta yapılan zam açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan imzayı attı.Geçen hafta ilan edilen Erdoğan, imzayı attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işçilere duyurduğu zam müjdesi herkes tarafından merak konusu oldu. Geçen hafta ilan edilen Erdoğan, imzayı attı. Milyonlarca çalışan bu haberle bayram havasını yaşadı. Aylıklara yapılacak olan zam belli oldu. Peki çalışan aylıklarına ne kadar zam yapılacak? Maaşlara ne zaman zam yapılacak? İşte ayrıntılar haberimizde...

ERDOĞAN İMZAYI ATTI! ÇALIŞANLAR BAYRAM EDECEK

Kamu personeline has zammı açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 45’lik oranın içerisinde refah payının da olduğunu ilan etti. Meydana gelen açıklama sonrası en az aylık 15 bin TL olarak tespit edildi. En az aylık üstündeki zam seviyesi yüzde 107 olarak açıklandı. Ayrıca 21 bin 750 TL’ye çıktığı söylenerek en düşük ücret ise 15.500 TL’yi aştı. Tüm bunlarla birlikte zamlı aylıkların ne zaman yatacağı da tespit edildi.

Milyonlarca personel bu haberi duyduğunda sevinçten havalara uçacak! Erdoğan imzayı attı

SON DAKİKA OLARAK DUYURDULAR

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay aylık zammı ile alakalı şu açıklamalarda bulundu:

"Düşük ücrete 15 bin TL istedik, sendikalar tarihinde hiç talep ettiğinin tümünü aldığımız olmamıştı. Talep ettiğimiz karşılık geldi. Üst ücret için de yüzde 45 + yüzde 15 refah payı talep ettik, onun 45'ini elde ettik. 11 bin TL brüt alan arkadaşımız 21 bin 750 TL brüt alacak, yani yüzde 107 zam var. istediğimizin tamamını elde ettik. Yüzde 45 aldık, sosyal haklara bakılırsa ortalama 2-2.5 puan iyileştirme yapıldı. Güzel bir sözleşme oldu. Bizim de içimize sindi. Birkaç güne bitirirsek bu ayki aylıklara iletilenler olacak."

ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Gelen son habere göre sözleşmesi 1 Ocak 2023 tarihinde başlayan çalışanlar 4 aylık maaş farkını alacak. Farkların süresi ise çalışanların işe başlama tarihine göre sıra ile yatırılacak.

Aylıkla beraber fazla çalışma fiyatlarıda de yükseltildi. Toplu iş sözleşmesinde prim maddesi olmayan işyerleri için aylık yüzde 4-6 bandında iş prim ödemesi verilecek. Şehit ailesi ve terör mağdurlarına da yüzde 10’luk fazladan zam verileceği söylendi. Gece çalışan işçiler yüzde 8 seviyesinde ilave zam alacak.

Emekli vatandaşlar bu habere kesinlikle bakın! Maaşınız 7500 TL ve üstü ise...

Bu karta sahip olanlar yaşadı! 90 gün süresince 300 TL indirim alacaksınız

İqoo pad 23 Mayıs'ta piyasa çıkıyor! İşte özellikleri