Ekonomi

Milyonlarca sürücüye kötü haber az önce resmen duyuruldu: Yüzde 50'ye varan zam yapılacak!

Trafikte kayıtlı araçlara yaptırılması zorunlu olan trafik sigortasına zam geldi. Zamlı tarife Mayıs ayına göre Haziran'da daha da artacak. Trafik sigortası yönetmeliğine ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte detaylar..Araçlarına trafik sigortası yaptırmak isteyen sürücüler sigorta primi olarak Haziran'da Mayıs'ta ödediklerinden yüzde 25 daha fazla para ödemek zorunda kalacak

Milyonlarca sürücünün her yıl yaptırmasının zorunlu oluğu aksi tespit edildiğinde aracın trafikten men edilmesine neden olan zorunlu trafik sigortası primlerine zam yapıldı. Araçlarına trafik sigortası yaptırmak isteyen sürücüler sigorta primi olarak Haziran'da Mayıs'ta ödediklerinden yüzde 25 daha fazla para ödemek zorunda kalacak.  Ayrıca, trafik sigortası primi, hasar maliyetleri dikkate alınarak yüzde 50 oranında artırılabilecek.

 

1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN 

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 1 Haziran'dan itibaren trafik sigortası azami primleri, Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak. Trafik sigortası priminde aracın yakıt cinsi ve emisyon değerine göre yüzde 10 olan indirim ve artırım yetkisi yüzde 20'ye çıktı. 

Sıfır konut almak isteyenlere yüzde 50'lik teklif! Eğer sizin de niyetiniz varsa tarih belli oldu

TOKİ'den yüzde 30 indirimli sıfır ev fırsatı! İl il başvurular başlıyor

Buğday fiyatlarına zam! İşte 15 Mayıs itibarıyla oluşan yeni fiyat listesi

Erdoğan'ın açıklamasının sıcağı geçmeden dev zam: 1000 lira oldu! Yeni bir zam için daha tarih verildi

Merkez Bankası'ndan dolar bombası! İlk kez oldu hiç kalmadı

Milyonlarca emekli için harekete geçildi! Zamlara eklenecek