Ekonomi

Milyonlarca sürücüye yeni ehliyette sürpriz değişklik uyarısı! İçişleri Bakanı Soylu başlatılan çalışmayı açıkladı

Trafikte araç kullanan sürücüler bu yılın sonuna kadar sürücü ehliyetlerini düzenlemek ve yeni ehliyete geçmek zorunda kalacak. Yeni ehliyetlere geçmeyenlerin sürücü belgeleri iptal edilecek. İçişleri Bakanlığı yeni ehliyette de bir değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte detaylar... Türkiye, yeni tip sürücü belgesiyle 1 Ocak 2016'da tanıştı

Milyonlarca sürücünün ehliyeti yeni tip ehliyetlerle yıl sonuna kadar değiştirilmiş olacak. Türkiye, yeni tip sürücü belgesiyle 1 Ocak 2016'da tanıştı. Yeni tip ehliyete geçilen 6 yılda ehliyetini yenileyen ya da ilk kez ehliyet alan 19 milyon 635 bin 692 kişi, "yeni tip sürücü belgesi" sahibi oldu. Türkiye'de 32 milyon 321 bin 21 ehliyet sahibi bulunuyor. Buna göre, sürücülerin yüzde 60'ı yeni tip sürücü belgesi taşıyor.

"Taklit edilemeyen görsel ve elektronik güvenlik" özelliklerine sahip yeni çipli kimlik kartlarının dağıtımına ise 14 Mart 2016'da Kırıkkale'de başlandı.

Vatandaşların yanlarında ehliyet bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldıran ve yeni tip sürücü belgelerinin çipli kimlik kartlarına yüklenmesini içeren "Hayat Kimliğinle Kolay Projesi" ise 21 Eylül 2020'de hayata geçti.

Uygulamayla bugüne kadar yeni tip sürücü belgesine sahip 3 milyon 31 bin 930 kişi, ehliyetini çipli kimlik kartına yükletti.

İsteğe bağlı işlem, nüfus müdürlüklerinden randevu alınarak ücretsiz yapılabiliyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU AÇIKLADI: KİMLİK DE EHLİYETE YÜKLENEBİLECEK

Türkiye'de kimlik kartlarındaki bilgiler de artık yeni tip ehliyetlere yüklenebilecek. Çalışmanın startının verildiğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıkladı. 

Bakan Soylu, ehliyetlerin kimlik kartlarına yüklenebildiği gibi kimliklerin de ehliyete yüklenebileceği yeni bir çalışmanın başlatıldığını kamuoyunun bilgisine sundu.

Öte yandan sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama "e-Devlet" üzerinden yapılabiliyor. Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama ve doğrulama hizmeti "e-Devlet" üzerinden vatandaşların kullanımına açılmıştı.

 

 

Bitcoin'de dev çöküşün artçıları şok dalgası yaratabilir mi? Paralarını çeken kaçıyor

Çiğ süt fiyatlarına yapılan zam geri mi çekildi? Çiftçilere kötü haber sonrası tepki oluştu

Çiftçiye buğday alım fiyatı sürprizi! 3 kat artış yaşandı

Çeyrek altın fiyatları dolara inat yükseldi! Altında yeni rokorun kırılacağı tarihi uzmanlar açıkladı

Gübre fiyatlarında akıl almaz artış! Çiftçiye söylenen fiyat şaşkınlık yarattı

Türkiye'de bu alanlara yatırım yapan köşeyi hızla dönecek! Doları altını borsayı bir kenara bırakın

Emekli ve memur maaşlarına zam haberi beklenirken Erdoğan o ismi görevden aldı! Resmen açıklandı

Ford marka araçların satışı ve üretimi yasaklandı! Volkswagen son dakikada kurtuldu