Kent Haberleri

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bu tarihe kadar mutlaka ödemeniz gerekli!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisi ödeme tarihleri pek çok tapu sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Emlak vergisi ödemelerinin bu ayın sonuna kadar yapılması gerekiyor. ve 2

Pek çok tapu sahibi "Emlak vergisi 2023 yılı ödeme tarihleri açıklandı mı? Emlak vergisi 1. ve 2. taksitleri ne zaman ödenecek?" gibi soruların cevapları ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Tapu sahipleri tarafından merak edilen ve araştırılan "Emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı mı?" sorusunun cevabına haberimizde yer verdik. Konu ile ilgili olarak verilen bilgiye göre, belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergileri, tek bir seferde ödenebildiği gibi taksitli olarak da ödenebiliyor. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, söz konusu ödeme süreci e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor.

Peki, pek çok tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman gerçekleştirilecek?

A haber'deki habere göre,, "Emlak vergisi 2023 ödeme tarihleri açıklandı mı? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman yapılıyor?" sorularının yanıtları tapu sahiplerinin araştırdığı konular arasında bulunuyor. Milyonlarca tapu sahibini de yakından ilgilendiren emlak vergileri, yılda iki eşit taksitle ödeniyor. Mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için söz konusu vergileri belirlenen tarihler aralığında ödemesi gerekli.

Peki, pek çok tapu sahibinin gündeminde yer alan emlak vergisi ödeme tarihleri ne zaman? Emlak vergisi 1. ve 2. taksit ödemeleri ne zaman gerçekleştirilecek?

2023 YILI EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Paylaşılan detaylara göre, emlak vergisinde ilk taksitlendirme mart, nisan ve mayıs aylarında; 2. taksitlendirme ise Kasım ayında yapılıyor.

Düzenli olarak belediyeler tarafından tahsil edilen emlak vergisi tek bir defada ödenebileceği gibi iki eşit taksitle de ödenebiliyor.

KİRA GELİR BEYANNAMESİNDE SON TARİH NE ZAMAN?

Kira geliri elde edenlerin her yıl mart ayında Maliye'ye beyanname vermesi zorunlu. Ayrıca paylaşılan detaylara göre, mükelleflerin, 1 Ocak – 31 Aralık dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için Mart ayının birinci gününden 31 Mart son günün akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Beyanname üzerinden hesaplanan gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitle ödeniyor. 

Gram altını olanlar aman dikkat! İslam Memiş peş peşe açıkladı, 5 saatte 20 lira birden fark etti!

Benzin, motorin, LPG fiyatları tek tek açıklandı! Akaryakıta indirim var mı? BP, Total, PO 24 Mart 2023 fiyat listesi

Aile Destek Programıyla hesaplara peş peşe 1.100 ve 1.250 lira yatırıldı! Mart 2023 paralarını sakın kaçırmayın!