Kent Haberleri

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiriyor! Bu tarihleri sakın kaçırmayın!

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Bu tarihleri sakın kaçırmayın...Bu yılın Nisan ayında emlak vergisinin ilk taksitlerini ödeyen ev sahipleri, 2

Her yılın Nisan ve Kasım aylarında ödenen emlak vergileri, şu günlerde pek çok tapu sahibinin de en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Bu yılın Nisan ayında emlak vergisinin ilk taksitlerini ödeyen ev sahipleri, 2. taksit için de araştırmalara başladı. 

Milyonlarca tapu sahibini yakından ilgilendiren Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı. Bu tarihleri sakın kaçırmayın...

Hürriyet'te yer alan habere göre, milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan emlak vergisi ödemeleri, şu günlerde tapu sahiplerinin merak ettikleri konular arasında bulunuyor. Tapulu konutları için her sene belli aralıklara emlak vergisi ödemesi yapan ev sahiplerinin söz konusu vergi ödemelerinin 2. taksitlerini 30 Kasım tarihine kadar ödemeleri gerekiyor. 

EMLAK VERGİSİ BORCUM VAR MI? EMLAK VERGİSİ BORCUM OLUP OLMADIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emlak vergisi borcu olup olmadığını sorgulamak ve teyit etmek isteyen vatandaşlar bu işlemleri belediyelerden ya da internet üzerinden e-Devlet vasıtası aracılığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) sunduğu İnternet Vergi Dairesi hizmeti işlemlerinden öğrenebiliyor.

EMLAK VERGİSİNDEN KİMLER MUAF OLUYOR? EMLAK VERGİSİNİ ÖDEMEMEK MÜMKÜN MÜ?

Milyonlarca tapu sahibi emlak vergisinden kimler muaf, emlak vergisini ödememek mümkün mü gibi soruların yanıtlarını da merak ediyor ve araştırıyor. Peki emlak vergisinden kimler muaf? 

Verilen detaylara göre, emlak vergisinden muaf olmak isteyenlerin bazı şartları taşımaları gerekiyor. Tek bir mülkü olan ve başka geliri olmayan emekli vatandaşlar emlak vergisinden muaf olmuş oluyor. 

Yine bununla birlikte de dullar, yetimler, şehit aileleri, gaziler ve işsizler de emlak vergisinden muaf olan sınıfta yer alıyor. Brüt 200 metreyi aşmayan tek gayrimenkul ya da  hisse sahibi olan kişilerde emlak vergisinden muaf olmuş oluyor. 

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, söz konusu bu şartları taşıyan ve emlak vergilerini ödeyen kişilere de 5 yıla kadar geri ödemesi yapılabiliyor.

Hisseli tapuya nasıl ev yapabilirim?

Tapu sahipleri dikkat! Siz de o vergiden muaf olabilirsiniz! 

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?