Ekonomi

Milyonlarca vatandaş bu yasayı bekliyor! Borçlar tek tek silinecek! Borçlarınızın silinmesi için hemen bu haberi okuyun

Türkiye’de milyonlarca insan, son günlerde tek bir konuyu konuşuyor. Dar gelirli olan vatandaşların icra ve haciz borçlarının silinmesi için adımlar atıldı. İşte detaylar…Borcu bulunan fakat icra işlemi henüz gerçekleşmemiş paket kapsamına dahil sayılmayacak, yani borcu silinmeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin açıklamış olduğu 30 milyar Türk lirası tutarındaki borçların silinebilmesi için icra işleminin başlamış olması şartları aranmış olacak. Borcu bulunan fakat icra işlemi henüz gerçekleşmemiş paket kapsamına dahil sayılmayacak, yani borcu silinmeyecek.

Meclis’te 1 Ekim’de başlanması beklenen yeni yasa döneminde ise, ilk olarak ekonomiyi ilgili kılan bir torba yasa teklifi hali hazırda beklemekte.

Yapılacak teklifte ise birçok düzenleme bulunacak. Bunların arasında ise öğrenim kredileri de yer alıyor.

Toplam olarak da 3 milyon 157 bin genç kişinin almış olduğu öğrenim kredilerindeki oluşan faiz uygulaması yok olurken kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar Türk Liralık bir bölümü silinmiş olacak.

Toplam 3 milyon 157 bin öğrencinin ise öğrenim kredilerindeki faiz yapılanması kaldırılmış olurken, kredi gerçekleşecek geri ödemelerinden toplam 26 milyar Türk Lirası bir bölüm silinecek.

Türk Telekom’dan iş arayanlara büyük müjde! Tam tamına 12 bin 900 Türk Lirası maaş! Bu tarihleri kaçırmayın

A101’de 3 bin liraya çamaşır makinesi! Çamaşır makinesi arıyorsanız hemen buraya gelin! 1 Eylül 2022 fiyat listesi

CarrefourSA’dan Samsung Galaxy A32’ye muhteşem indirim! Bu fırsat kaçmaz! 1 Eylül fiyat listesi…