Ekonomi

Milyonların beklediği gün açıklandı! İşte memur ve emeklilerin zam farklarına alacağı tarih!

Memur ve emeklilerin beklediği haber geldi, zam farklarıyla ilgili düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Bu gelişmenin ardından milyonlarca memur ve emeklinin zam farklarının ödeneceği tarih de belli oldu. İşte o tarih…Buna göre, emekli ve memurlar zam farkından doğan ödemelerini alacağı tarih de belli olmuş oldu

Memur ve emeklilere yaılan yüzde 30’luk Zam, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Buna göre, emekli ve memurlar zam farkından doğan ödemelerini alacağı tarih de belli olmuş oldu.

Memur ve emekli maaş zammının, belirlenmesinin ardından, zamlı maaşların ne zaman alınacağı merek ediliyordu. TBMM’de kabul edilen düzenlemeyle işte bu tarih belli oldu.

 

Dün Meclis’te kabul edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ kabul edilerek farkların ne ödeneceği tarih de belli oldu?

EMEKLİ MAAŞINDA ALT SINIR 5 BİN 500 TL OLDU, ZAM FARKLARI 15 OCAK TARİHİNDE ÖDENECEK

Dün yapılan Meclis çalışması sonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Yasa Teklifi kabul edildi ve emekli maaşlarının alt sınırı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Dün yapılan Meclis çalışması sonunda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına Dair Yasa Teklifi kabul edildi ve emekli maaşlarının alt sınırı 3 bin 500 TL'den, 5 bin 500 TL'ye çıkarıldı. Memur ve emekliler zam farklarını 15 ocak tarihinde alacak.

Bunun dışında yaşlılık malullük ve ölüm aylıklarının da yüzde 30 oranında artırılması hedefleniyor. Söz konusu kanun teklifiyle memurların geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme hükümleri gereğince kamu görevlilerinin ücretlerinde 2023 ocak ila 2023 yılı 30 Haziran tarihleri arasındaki dönem için enflasyon farkı dahil uygulanması öngörülen artış oranının, çalışanların ve emeklilerin refah düzeyini artırmak amacıyla yüzde 30 olarak düzenleniyor. Bu kapsamda; memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılması öngörülüyor.