Ekonomi

Milyonların gözü 3 aylık toplu parada! 3,750 TL için hesaplarınızı kontrol edin! İşte detaylar!

KYK burs ve kredilerin ödenme tarihi milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alıyor. Peki KYK burs toplu ödeme ne zaman? İşte detaylar!

Milyonlarca öğrenci tarafından KYK burs ve kredi ödemelerinin ne zaman yatacağını araştırılmaya devam edilirken, Ekim, kasım ve aralık ödemelerinin toplu yapılacağı bilgisi geçtiğimiz günlerde verildi.

Öğrenciler merakla, “KYK üç aylık toplu ödeme ne zaman? KYK burs ödemeleri ne zaman yatırılacak?” sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar…

Öğrenciler KYK burs ve kredilerinin hesaplarına yatırılmasını beklerken kredi, burs ödemelerinin bu yıl ne zaman yatacağı gündemde yer almaya devam ediyor. Ekim, kasım ve aralık ödemelerinin toplu yapılacağı bildirilirken, KYK ödemelerinin ne zaman ve hangi tarihte yatırılacağına dair sorular hız kazandı.

KYK 3 AYLIK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

KYK 3 aylık burs ödemesinin, geçtiğimiz yıllar göz önüne alındığında Aralık ayı içinde hesaplara geçmesi bekleniyor.

KYK BURS VE KREDİ TUTARLARI

KYK BURS ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Milyonlarca öğrencinin hesabına KYK tarafından belirlenen tarihler arasında ödemeler gerçekleşecek. TC kimlik numarasının son rakamları baz alınarak 6. ve 10. günleri arasında hesaplara ödemeleri geçecek.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

KYK burs ve kredi konusunda sıkça sorulan sorular arasında bu soruda yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıt, Burs/Kredi Yönetmeliği esasına göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödenmiyor. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan öğrencide burs alamaz.

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ya da kredi yaz tatilinde de hesaplara geçer. KYK bursu alanlar tüm eğitim dönemlerinde KYK bursu alırlar. Örneğin; Bir lisans öğrencisi 48 ay yani 4 yıl süre ile KYK bursu almaya devam ederler. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

MHRS randevularında bir kez bile bunu yapan yandı! Hastane randevu sisteminde yeni dönem resmen başladı!

Memur ve emekli maaşlarında büyük artış! Ocak 2023 emekli zammı ne kadar? İşte yeni zamlar!

PTT personel alımı 2023 başladı mı? PTT personeli olmak isteyenler dikkat! İşte PTT personel alımı şartları!