Ekonomi

Milyonların gözü asgari ücret zammında! Çok konuşulacak patronlar kulübü TÜSİAD’dan asgari ücret açıklaması!

Milyonların gözü yapılacak asgari ücret zammında iken, TÜSİAD’dan asgari ücret açıklaması geldi. İşte detaylar!Asgari ücret için artık kritik düzlüğe girildi

PATRONLAR KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA!

Milyonların gözü kulağı 2023 yılında yapılacak olan asgari ücret zammında. Asgari ücret için artık kritik düzlüğe girildi. Perşembe günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir araya gelecek. Komisyon toplantısı öncesi patronlardan asgari ücret için açıklama geldi. İşte o açıklamanın detayları…

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 2023 yılı asgari ücret beklentisine dair açıklamada bulundu. 2023 yılı asgari ücret miktarının ne kadar olacağına dair tartışmalar devam ederken patronlar kulübü TÜSİAD'dan açıklama yapıldı. Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulunan Orhan Turan, şu açıklamayı yaptı; "Düşük TL ve ucuz iş gücü ile Türkiye’nin rekabet gücünün sürdürülebilir olabileceği fikrindeyim. Bu, 50 yıl önce Uzak Doğu’nun yöntemiydi. Rekabetçi kur ucuz, iş gücü ile ihracatı büyütmek. Bunları yaptığınızda 5-6 ay nefes alıyorsunuz ama sürdürülebilir duruma getiremiyorsunuz"

İHRACATTA YAVAŞLAMA AŞAMASINDAYIZ!

İhracatın dolar, euro paritesinden olumsuz etkilendiğini dile getiren Turan, eylül ayından itibaren ihracattaki yavaşlamayı net bir şekilde gördüklerini söyledi.

“UZUN VADELİ KREDİ ALMAK KOLAY DEĞİL”

Turan, işletme sermayesi ve şirketlerin krediye erişimi hakkında da, 2022'de şirketlerin işletme sermayesi ihtiyacı arttığını söyleyerek, “Geçen yıl 100 bin dolar işletme sermayesi olan bir şirketin 200, hatta 400 bin dolara ihtiyacı var.Reel sektörün finansmana ulaşımı rahat olmalı. Son dönemde finansmana erişim ihracatçı firmalar dışında çok kolay değil. Ticari kredilere erişimin rahat olduğunu keşke söyleyebilseydik. Yatırım kredilerine ulaşmak, uzun vadeli kredi almak kolay bir halde değil. Şirketler için kredi limitlerinin yükseltilmesi gerek."

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ!

Yeni asgari ücret ile ilgili de konuşan Turan şöyle konuştu; "Enflasyonun üzerinde, refah payı olan bir asgari ücret artışı olabilir. İşveren çalışanını enflasyona karşı korumak zorunda.” 2022 yılı Ekim ayında TÜFE yüzde 3,54 oranında artış yaşandı. Ekim ayındaki artışla birlikte yıllık enflasyon yüzde 85,51 düzeyinde gerçekleşti. Çalışanı enflasyona ezdirmemek adına 85,51 oranında zam yapılmalıdır.

İş Bankası son 1 gün kaldığını duyurdu! Bilen değil elini çabuk tutan kazanıyor! İşte detaylar!

Hyundai H-100 kamyonet kasım ayında ne kadar? Hyundai H-100 kamyonet 29 Kasım 2022 fiyat listesi!