Ekonomi

Milyonların maaşına zam! İşte 2023 asgari ücrette belli olan rakam!

Asgari ücrete yapılacak zam gündemde yer alıyor. Temmuz ayında yapılan zammın ardından enflasyon verilerinin artması sonucunda çalışanların gözleri bir sonraki zamma çevrildi. İşte detaylar!En son yapılan asgari ücret zammından sonra yaşanan enflasyon verilen zammı eritti

2023 asgari ücrete yapılacak zam çalışan milyonlarca kişinin gündemini meşgul ediyor. En son yapılan asgari ücret zammından sonra yaşanan enflasyon verilen zammı eritti. Milyonlarca vatandaş, 2023 Ocak ayı yeni asgari ücreti bekliyor.

İşte 2023 Ocak asgari ücrete yapılacak zamla ilgili olarak beklenen haber!

2023 OCAK ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Asgari ücrete Ocak ayında yapılacak zam ile ilgili verilecek her yeni haber çalışanları yakından ilgilendiriyor. Bunun üzerine asgari ücretle çalışanların gözü kulağı artık 2023 Ocak ayı yeni asgari ücrete çevrildi. Asgari ücret son olarak 4.253 TL’den 5.500 TL’ye kadar çıkmıştı.

Asgari ücretli vatandaşlar maaşlara gelecek iyi haberleri yakından takip etmeye başladı. Beklenen haber sonunda geldi.

GENELDE 3 İLE 7 PUAN ÜZERİNDE OLMAKTADIR!

Emekli ve memurlar dışında yaklaşık 8 milyon asgari ücretli çalışan kişiyi direkt ilgilendiren asgari ücret belli oluyor. Aralık ayı itibarıyla belirlenen asgari ücretin bugüne kadarki artışları yakından incelendiğinde bir önceki yılın enflasyon rakamının 3 ile 7 puan üzerinde olduğu duyuruldu. Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte asgari ücret zammı yüzde 90 seviyesine kadar ulaşmıştı.

7 BİN 500 TL’YE KADAR ÇIKABİLİR!

Daha önceden yayınlanan haberler ışığında, Orta Vadeli Program hedefi kapsamında yeni yılın asgari ücretinin de yine enflasyon üzerinde güçlü bir artışla belirlenmesi beklendiği aktarıldı. OVP dikkate alındığında ise asgari ücretin 5.500 TL’den 7.500 TL’ye kadar çıkabileceği açıklandı. Buna göre yeni asgari ücret artışında Aralık ayında toplanacak olan komisyon mevcut enflasyonu ve alım gücünü göz önüne alarak bir karar verecek. Bu şekilde de yeni asgari ücreti belirlenmesi kuvvetli bir ihtimal olarak görülmektedir.

10 MİLYON KİŞİ ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

DİSK’in “Asgari Ücret Gerçeği-2022” başlıklı yayınladığı raporuna göre bugün Türkiye’de 10 milyon kişi asgari ücretle çalışmaktadır.

16 Eylül evde bakım maaşı yatan iller açıklandı mı? İşte 16 Eylül 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

O banka müşterilerine duyurdu! Ayın 30’una kadar kartınıza yüklenecek! İşte detaylar!

14 gün sonra borçlar siliniyor! İşte detaylar!