Mimar Eren Talu hakkında dolandırıcılık davası açıldı!
Eren Talu'nun işlettiği Türkbükü Turizm'in 'devre tatil sistemine' 30 yıllığına üye olan adam, otele alınmadı. Sosyetik mimar ve ortağı hakkında dolandırıcılık davası açtı
Haber spikeri Defne Samyeli'nin 1.5 milyon lira tazminat talebiyle boşanma davası açtığı mimar eşi Eren Talu hakkında, şimdi de "dolandırıcılık davası" açıldı. Ünlü mimar Talu'nun yöneticisi olduğu Türkbükü Turizm A.Ş.'nin, "haftalık devre tatil sistemine" üye olan Türkay Ufuk Eren, otele alınmayınca savcılığa başvurdu. İddianameye göre, davaya konu olan süreç şöyle gelişti.
Eren, 2005 yılında Türkbükü Turizm A.Ş.'nin yöneticileri olan Eren Talu ve ortağı Osman Süha Durukan'ın kiraya verdiği devre tatil sistemine, 14 bin 250 Euro edeyerek, 30 yıllığına üye oldu.
'MAĞDUR ETMEM'
4 yıl sistemden yararlanan Eren, geçen yıl ise "devre tatilinin el değiştirdiği" gerekçesiyle otele alınmadı. Şaşkına dönen Türkay Ufuk Eren de Talu ve ortağı hakkında "dolandırıcılık" suçundan 7'şer yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Eren Talu ise "bankaların kendisinden kefalet istediğini, bunun üzerine Türkbükü'nü teminat gösterdiğini, daha sonra da oteli devrettiğini" söyledi. Ünlü mimar, "Mağdurların mağduriyetlerini karşılayacağım" dedi.
Takvim
Eren Talu hakkında dolandırıcılık davası
Ünlü mimar Eren Talu'nun yöneticisi olduğu Türkbükü Turizm A.Ş'nin haftalık devre tatil sistemine 30 yıl yararlanmak üzere üye olan Türkay Ufuk Eren, 4 yıl sonra otele alınmayınca savcılığa başvurdu. Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Eren Talu ve şirketin diğer yöneticisi Osman Süha Durukan hakkında "Dolandırıcılık" suçundan 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı iddianamesinde, müşteki Eren'in 2005'te Necati Eren Talu ve Osman Süha Durukan'ın kiraya verdiği haftalık devre tatil sistemine 14 bin 250 euro ödeyerek 30 yıllığına üye olduğunu hatırlattı.
Sabah/Orhan YURTSEVER
Eren Talu’ya 7 yıl hapis
Ünlü mimarın başı bu defa Bodrum’da kiraya sunduğu devremülkleri yüzünden derde girdi
Ünlü mimar Eren Talu’nun Bodrum’daki Ev Türkbükü’nden 30 yıllık devremülk kiralayan Türkay Ufuk Eren, 4 yıl fayadalandığı devremülke 5’inci yılda giremedi. Dairesinde başkalarını gören Eren soluğu savcılıkta aldı.
Ünlü mimar Eren Talu’nun başı bu defa Bodrum’da kiraya sunduğu devremülkleri yüzünden derde girdi. Talu’nun sahip olduğu Ev Türkbükü Turizm şirketinden 30 yıllığına devremülk kiralayan Türkay Ufuk Eren, dolandırılıdğını öne sürerek şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na verdiği dilekçesinde Türkbükü Turizm A,Ş’den yıllık 1 hafta kullanmak üzere 30 yıllığına 14 bin 250 Euro ödeyerek devremülk kiraladığını anlatan Türkay Ufuk Eren, 25 mayıs 2005 tarihinden itibaren 30 yıl yararlanmak üzere sözleşme yaptıklarını belirtti. 2006 yılından itibaren devremülke giderek tatil yapmaya başladığını söyleyen Eren, 2010 yılında tatil yapacağı adrese gittiğinde yerinde başka kişilerin yerleştirildiğini gördüğünü öne sürdü. Konuyla iglili şirket yöneticileri ile görüşmek isteyen Eren içeri dahi alınmayınca, dolandırıldığını düşünerek savcılığa başvurdu.
‘Arslantepe yüzünden’
Konuyla ilgili savcıya ifade veren Eren Talu’nun dolandırıcılık iddialarını kabul etmezken, Arslantepe projesi yüzünden kendisinin de mağdur oludğunu söyledi. 2007 yılında Toki’nin stadyum ihalesine girip teminat mektubu aldığını ve bunun için bankaların kendisinden kefalet istediğini anlatan Talu, “Türkbükü otelini teminat göstermek zorunda kaldım. Alacaklarımı alamadığım için, maddi sıkıntılar nedeniyle oteli devretmek zorunda kaldık. Eğer alacaklarımı toplayabilirsem, mağdurların mağduriyetini gidereceğim” dedi.
‘Oteli devrettik’
Diğer şirket ortağı Osman Durukan ise şirketin girmiş olduğu ihaleden dolayı maddi sıkıntıya düştüğünü ve piyasaya borçlandıklarını bilerterek, devre mülkün bulunduğu oteli devretmek zorunda kaldıklarını anlattı. Zorunluluk nedeniyle böyle davrandıklarını ve önümüzdeki süreçte mağdurların mağduriyetlerini giderecekelrini vurgulayan Durukan, konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Savcılık hapis istedi
Konuyla ilgili soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı ise, şirket yöneticileri Eren Talu ve Osman Süha Durukan hakkında iddianame hazırladı. Soruşturmayı yürüten savcı, Talu ve Durukan’ın şikayetçi Eren’den 30 yıllık hizmet için toplamda 14 bin 250 Euro aldıklarını ancak 4 yılın sonunda Eren’in yararlanma hakkını engellediklerini belirtti. Talu ve Durukan’ın paranın geri kalan kısmını ödemeyerek Eren’i dolandırdıklarını öne süren savcı, Talu ve Durukan’ın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını istedi.
Vatan