28 / 04 / 2024

Mimar Eren Talu'nun dolandırıcılık suçu ertelendi!

Mimar Eren Talu'nun dolandırıcılık suçu ertelendi!

İşadamı Eren Talunun, Bodrum Türkbükünde 30 yıl sözleşmeli olarak vatandaşlara sattığı devre tatil sistemli otelin başkasına satılması nedeniyle Dolandırıcılık suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı



Sunucu Defne Samyelinin boşanmak üzere olduğu eşi işadamı Eren Talunun, Bodrum Türkbükünde 30 yıl sözleşmeli olarak vatandaşlara sattığı devre tatil sistemli otelin başkasına satılması nedeniyle Dolandırıcılık suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında karar çıktı.

Talu, Türk Telekom Arena Stadı inşası sırasında yaşanan kriz nedeniyle teminat gösterdiği otelin banka tarafından satılmasıyla vatandaşların mağdur olduğunu, kimseyi dolandırmak istemediğini söyledi. Mahkeme, sanıkların dolandırıcılık suçundan 2şer yıl 120 şer gün adli para cezası ile cezalandırılmalarına karar verdi. Ancak, müştekinin zararını soruşturma aşamasında gidermeleri nedeniyle cezada indirim yapılarak 6şar ay 20şer gün hapis ve 33er gün adli para cezası ile cezası veren mahkeme, sanıkların bir daha suç işlemeyeceği kanaatine varmaları nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
Hürriyet/Murat Kazancı


Geri Dön