27 / 04 / 2024

Mimar Sinan Köprüsü kavşak inşaatı yapılamıyor!

Mimar Sinan Köprüsü kavşak inşaatı yapılamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Mimar Sinan Köprüsü kavşak inşaatının yapıldığı bölgenin SİT alanı kapsamına alınmasının ardından yarısı yapılan köprünün sökülerek kaldırıldığını bildirdi



İBB'den, dün bir gazetede "1 milyonluk yap boz" ve "Yap-bozda ikinci perde" başlığıyla yayımlanan habere ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Büyükçekmece-Çatalca arasında inşa edilen Mimar Sinan Kavşağı ve yol düzenleme inşaatı işinin 7 Haziran 2006 tarihinde ihalesinin yapıldığı ifade edilerek, Büyükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'ne 500 metre mesafede yapılan Mimar Sinan Köprüsü kavşak inşaatına başlandığında bölgenin SİT alanı olmadığı kaydedildi.

Anıtlar Yüksek Kurulu'nun daha sonra bölgeyi SİT kapsamında değerlendirerek, köprünün yıkılması kararı verdiği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi: "Bu sebeple köprünün yarım kalan kısmı sökülerek kaldırılmıştır. Haberde bahsi geçen yol da aynı proje kapsamındadır. Proje revize edildiğinden bu yol da projeden çıkarılmıştır. Yarım kalan köprüye 1 milyon 112 bin TL, yol ise 200 bin TL harcanmış olup, bedeli müteahhit firmanın hakedişlerinden kesilmiştir.

Bu nedenle söz konusu bağlantı yolu, sökümü yapılarak iptal edilmiştir. Alternatif olarak D-100 Karayolu üzerindeki mevcut eski köprü yıkılarak, genişletilmek suretiyle yeniden yapılmıştır. Ulaşım bu yeni köprülü kavşak ile çözülmüştür. Konunun yeni ve güncel bir yanı yoktur."
AA


Geri Dön