30 / 04 / 2024

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

Mimar ve mühendisler sigortayı ihmal etmemeli!

Mimar ve mühendisler için sorumluluk sigortasının vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğini ifade eden VHV Reasürans Genel Müdürü Stahl, "Bu ürünle mimar ve mühendisler, ödemek zorunda kalabilecekleri tazminatları da güvence altına alıyor" dedi...



VHV Reasürans Genel Müdürü Maximilian Stahl, sorumluluk sigortalarının Türk sigorta piyasasında ekonomik gelişmeye paralel olarak hızla ilgi görmeye başladığını ifade etti. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Stahl, mimar ve mühendisler için sorumluluk sigortasının vazgeçilmez bir öncelik olması gerektiğinin altını çizdi. Stahl, bu ürünle mimar ve mühendislerin görevini gerektiği gibi yapmaması, mesleki faaliyetini yerine getirirken ihmalkar ya da kusurlu davranması sonucu müşterilerinin ve üçüncü tarafları uğrayacağı maddi ve bedeni zararlar nedeni ile ödemek zorunda kalacakları tazminatları da güvence altına aldıklarını söyledi. 

Stahl ayrıca, mühendislik ve inşaat çözümleri içinde söz konusu projelerde yer alan mimar ve mühendislere yönelik mesleki sorumluluk sigortası gibi inşaata bağlı sorumluluk sigortalarının VHV Reasürans'ın önemli bir büyüme alanı olduğunu da ifade etti. 

Stahl, Türkiye'ye yatırım yaptıkları günden bugüne dek, reasüransın temellerine odaklanarak sigorta sektörüne en iyi hizmeti sunmayı amaçladıklarını belirtti. Stahl, sözlerine şu şekilde devam etti; "2018 yılında müşterilerimizin olası risklerine karşı toplamda yaklaşık 80 milyar lira tutarında teminat sağladık" 

Stahl, VHV Grubu'nun sermaye gücü ve yüz yıllık tecrübesi ile ihtiyari reasürans çözümleriyle hem sektörün gelişimine katkıda bulunduklarını hem de VHV Reasürans olarak kısa süre içinde sektörde önemli bir yere sahip olma başarısını gösterdiklerinin altını çizdi.

'MÜHENDİSLİK VE İNŞAAT ALANINDA ÇOK GÜÇLÜYÜZ'

2016 yılı Temmuz ayından bu yana Türk sigorta piyasasına ihtiyari reasürans desteği sunmaya başladıklarını ifade eden Maximilian Stahl, Almanya'daki ana şirket VHV Allgemeine'nin güçlü olduğu Mühendislik ve İnşaat çözümlerinde kısa sürede Türkiye'de de birçok önemli projeye reasürans desteği sağlama başarısı gösterdiklerini söyledi.

VHV Reasürans'ın "Mühendislik ve İnşaat Reasürans Kabulleri"nde bina inşaatından enerji santralleri ve boru hatları montaj risklerine kadar geniş bir yelpazede mühendislik alanında risk kabulü yaptığını belirten Stahl, VHV Reasürans'ın yüz yıllık uzmanlık birikimiyle, bina, tünel, yol, stadyum, baraj, liman, havalimanı ve köprü inşaatları ile çeşitli tiplerde enerji santrali montajı ve çeşitli tiplerde fabrika montajı risklerinde farkını ortaya koyduğunu belirtti.
 


Geri Dön