Yeni Şirketler

Mimart Yapı, İstanbul’un iki yakada da arsa arıyor!

Çorlu ve Bahçeşehir’de gerçekleştirdiği projelerde sona yaklaşan Mimart Yapı, İstanbul’un her iki yakasında arsa arıyor

İstanbul’un gelişim yönünde yer alan Bahçeşehir ve Çorlu’da kurduğu sitelerde yolun sonuna yaklaşan Mimart Yapı, bir yandan yine aynı bölgelerde yeni inşaatlara başlarken diğer yandan da geliştireceği yeni projeler için arsa arayışını sürdürüyor. İstanbul’daki arsaların doğru lokasyonlarda ve belli büyüklüklerde olmasını isteyen Mimart Yapı, arsa sahipleri ile gerçekleştirdiği görüşmelere de devam ediyor.

Durgunluk bitti, şimdi hareket zamanı
Geçen iki yılın durgunluğunu üstünden atarak yılın ilk yarısında Çorlu Armada City Plus ve Bahçeheşir Kelebekler Vadisi projelerinde 300 konut satan Mirmart Yapı, yılsonuna kadar 650 konut satmayı planlıyor.
İnşaat sektörünün üzerindeki toprağı silkelediğini belirterek “artık hareket zamanı” diyen Mimart Yapı Pazarlama Müdürü Haldun Özbatur, göstergelerin pozitif olmadığı zamanlarda bile inşaat sektörünün durmamasından cesaret aldıklarını söyledi. Bu özgüven ile Kelebekler Vadisi projesinin satışlarına geçen yıl başladıklarının altını çizen Özbatur, “Mimart Yapı olarak 2010 yılının ilk yarısında satışta olan Armada City Plus ve Kelebekler Vadisi’nde hedeflerimizi yakaladık. Her iki projede toplam 300 daire ve villa satışı gerçekleştirdik” dedi.

Tatilden sonra sektör canlanır
Bu yılın birkaç dönem olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifadeden Özbatur, “Yılın ilk yarısı bizim açımızdan gayet iyi geçti. İkinci yarının Ramazan ve iki aylık yaz tatili nedeniyle ilk altı aya göre biraz daha durgun geçeceğini öngörüyoruz. Eylül ayı ile birlikte yılın son dört ayında konut piyasası oldukça hareketli geçecek. Bizde bu dönemi verimli değerlendirerek yılsonuna kadar her iki projede toplam 650 daire ve villa satışını hedeflemiş durumdayız” diye konuştu.

Armada City Plus projesinde 995 konutluk birinci etabın satışları tamamladıklarını ve 2. etapta da satışların devam ettiğini belirten Özbatur, “Bahçeşehir’deki Kelebekler Vadisi projesinde daire satışları tamamlanmak üzere, villa satışlarının yüzde 67’si tamamlandı. 2010 yılının sonunda Kelebekler Vadisinde daire satışlarının tamamlanmasını ve villa satışlarının da yüzde 90 oranında tamamlanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Krediler doğru projelerde kullanılmalı
Banka kredilerinin cazip olduğu 2010 yılında doğru alanda, doğru planlanmış konut projelerine tüketici ilgisinin devam edeceğini beklediklerini ifadeden Özbatur, inşaat firmalarının kendi geliştirdikleri finansman seçeneklerinin de son derece cazip olduğuna değindi. Geçmiş yıllara göre tüketicilerin artık konut projelerini çok daha iyi analiz ettiklerini vurgulayan Özbatur, “Hem özellik, hem de finansman seçenekleri açısından tüketiciler derinlemesine analiz yapıyor. Bilinçli tüketiciye konut üreten inşaat firmaları da bu eğilimlere uygun hareket ettikleri sürece hedefledikleri satış cirolarına ulaşırlar. Tüketici ile inşaat firması arasındaki diyaloğun satın alma ile sonuçlanması için beklentiler doğru yorumlanmalı Biz Mimart Yapı olarak baştan beri tüketici beklentilerine hassasiyetleuygun davranıyoruz. Bu açıdan satış hedefleri ile beklentilerimiz arasında büyük sapmalar yaşamayacağımızı umuyoruz” dedi.

Eğilimler takip edilmeli
Mimart Yapının 2011 2012 planlamasında şu an inşaatı devam eden Kelebekler Vadisi projesinin hemen yanındaki arazilerde yeni projelerin planlamaları yapılıyor. Bahçeşehir’ deki yeni konut projeleri daire konseptinde olacak. Ayrıca yine Çorlu’da Armada City dışında konut ve ticari alan olarak değerlendirilmesi planlanan yeni alanların araştırmaları devam ediyor. Mimart Yapı, önümüzdeki 5 yıl için İstanbul’un her iki yakasında da inşa edeceği projeler için arsa arayışını sürdürüyor. Bu arsaların belirli bir ölçekte ve doğru lokasyonlarda olmasına dikkat ediyor.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.