07 / 07 / 2024

Mine Salari Özkaya: Hobi bahçeciliği gelişiyor!

Mine Salari Özkaya: Hobi bahçeciliği gelişiyor!

Betonlaşma süreci ile birlikte giderek topraktan ve doğadan uzaklaşan günümüz insanı giderek toprakla, bahçeyle uğraşmaya, temiz hava solumaya, kendi yetiştirdiği hormonsuz sebze-meyveleri tüketmek gibi fikirlerle hobi bahçeciliğine daha da çok ilgi duyuy



Hobi bahçeciliği sadece bahçelerde yapılmak durumunda değil. Bu keyifli, uğraştıran ama aynı zamanda dinlendiren hobi, balkonlarda, evlerin içinde, hatta sadece pencere önlerindeki bitkilerle ilgilenmeyi bile kapsıyor. Yeterli olan biraz toprak, birkaç bitki veya tohum ve zaman. Hobiyi ve bitkileri geliştirmek için gerekli donanım da zamanla ediniliyor.

İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTMAYA BAŞLADI

Uzun kış aylarından sonra doğanın canlanmasıyla birlikle balkonlarda ve bahçelerde de hareket başladı. Dönemle ilgili olarak, hobi bahçeciliği alanında 1999 yılından beri faaliyet gösteren Gardena Dost A.Ş. Genel Müdürü Mine Salari Özkaya, "Hobi bahçeciliği çok uzun yıllardır tüm dünyada önemli bir ilgi alanı. Türkiye'de hobi bahçeciliği, uzun yıllar çok bir büyüme göstermese de, özellikle deprem sonrası yerleşim tarzlarında yaşanan değişikliklerle önemli ivme kazandı. Doğa ile iç içe semtlere yapılan yerleşim alanlarıyla, buralara taşınan insanlar bahçe sahibi oldular. İlk başta bahçelerini bahçıvanlara, peysaj mimarlarına emanet eden bahçe sahipleri, daha sonra bu alanlarla kendileri ilgilenmeye başladı.   Bunun sonucunda, hobi bahçeciliği sektörü de hareket kazandı. Ancak aslında hobi bahçeciliği için mutlaka büyük bahçelere gerek yok. öte yandan ufak çapta sebze domates, fesleğen yetiştirmek veya sadece çiçek büyütmek de hobi bahçeciliğine giriyor" şeklinde konuştu.

Sabah


Geri Dön