Mir Holding ürettiği sıhhi tesisat parçalarıyla Ar-Ge’yi yatırıma dönüştürdü!
Mir Holding 40 milyon liralık yatırımla dünyada ilk kez metal ve plastiği moleküler olarak birleştirerek ürettiği sıhhi tesisat ek parçalarıyla Ar- Ge’yi yatırıma dönüştürdü. Bu yatırımla 5. Bölge teşviki almaya hak kazandı
Mir Holding 40 milyon liralık yatırımla dünyada ilk kez metal ve plastiği birleştirerek ürettiği sıhhi tesisat ek parçalarıyla Ar- Ge’yi yatırıma dönüştürerek 5’inci bölge teşviklerinden yararlanma hakkı kazanan birinci firma oldu. Bakanlar Kurulu kararına göre Ar- Ge çıktılarının yatırıma dönüşmesi için üretim yeri neresi olursa olsun 5’inci bölge teşviklerinden yararlanılabiliyor. Yaptıkları üretimle ilgili bilgi veren Mir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, “Daha çok bina içi sıhhi tesisatlarda ve ısıtma tesisatlarında kullanılan PPR ek parçaların bazılarında metal kısımlar bulunmaz. Metal ve plastik çok farklı iki malzeme olduğu için sektör firmaları tarafından çeşitli mekanik yollarla birleştirilir. Ancak, bu tip ürünlerde metal ile plastik arasındaki birleşmenin sağlamlığına ve bu sağlamlığa bağlı olarak sızdırmazlığı sağlamalarına dair bazı standartlar vardır. Bu standartlara göre iki malzeme arasında 51.8 bar seviyesine kadar sızdırmazlığın tesis edilmesi şart” dedi. Şirketin metal ile plastiği moleküler olarak birleştirdiğini ifade eden Mirmahmutoğulları, bu teknolojinin dünyada ilk kez kullanıldığını aktardı. Plastik ve metalin tek bir malzeme gibi hareket ettiği üretim teknolojisi 3 ayrı patentle koruma altına alındı.
Ar- Ge birimini şirkete dönüştürdü
Ar- Ge çalışmaları sonrasında ürüne dönüştürülerek üretilen ürünler için de daha ileri taşımak amaçlı Ar- Ge çalışmalarına devam edildiğini belirten Mirmahmutoğulları, 2014 yılı için 354 milyon liralık ciro hedefinin yüzde 70’inin Ar- Ge çıktılarından sağlanmasını hedeflediklerini söyledi. Daha önce holding bünyesindeki en büyük şirket olan Dizayn Grup bünyesinde hizmet veren Ar-Ge biriminin Mir Ar-Ge A.Ş. adıyla şirkete dönüştürüldüğünü açıklayan İbrahim Mirmahmutoğulları, şöyle devam etti:
“Mir Holding bünyesinde dünyanın en verimli sera teknolojileri geliştirildi. Bu teknoloji sayesinde bir dönümden 80 tona kadar ve bir tohumdan 16 bin adede kadar ürün alınabiliyor. Dünyada bunu başarabilen ikinci bir firma daha yok. 3 patent ile korunan bu sistem, Miracle adı ile ürüne dönüştürülüyor. 8 m gibi hayal etmesi bile güç bir çapta boruları Mir Holding bünyesinde üretebiliyoruz. Plastik ham maddeden ürettiğimiz bu borular için dünyadaki en yakın rakibimiz en fazla 4 m çapa kadar üretilebilen çelik borular. Malzemenin maliyeti ve dayanıklılığı konusundaki üstünlüğümüz bir yana, iki çap arasındaki su taşıma kabiliyeti bakımından 4 kat fark var. Sellere neden olan derelerin kolayca ıslah edilebileceği, GAP’ta kullanılan ve üstü açık olduğu için içinden geçen suyun önemli bir kısmının buharlaştığı su kanalarının çok daha verimli bir taşıma kanalına dönüştürülebileceği bu teknolojimiz 2 ayrı patente sahip. Dünyanın en yüksek basınç dayanımına sahip borularını da biz üretiyoruz. Reinforced Thermoplastic Pipe (RTP) olarak adlandırılan bu borular, 200 bar basınca dayanacak şekilde üretilebilmekte.”
Dünya