Genel

Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan bir ev, arsa ya da dükkana dair tapu işlemleri nasıl yürütüyor. İşte bu konuda sıkça sorulan “Miras kalan tapu işlemleri nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı!Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de ve online olarak üstünüze kayıtlı, miras kalan taşınmazları kolaylıkla sorgulama olanağınız bulunmaktadır

TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapuda miras sorgulama işleminin detayları araştırılmaktadır. Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de ve online olarak üstünüze kayıtlı, miras kalan taşınmazları kolaylıkla sorgulama olanağınız bulunmaktadır. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

İşte diğer merak edilen detaylar…

MİRAS KALAN TAPU İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Mirasçılar veya mirasçı, kendilerine miras kalmış olan evin veya arsanın tapusunu almak adına başta veraset ilamı çıkartmalılardır. Daha sonra da mirasçıların fotoğraflı nüfus cüzdanları, mirasçının son altı ay içinde çekilmiş 6 x 4 cm büyüklüğünde vesikalık fotoğrafı

Taşınmaz malın niteliği bina ise deprem sigortası tüm belgeler ile tapu müdürlüğüne müracaat etmelidir

TAKBİS NE DEMEK?

Türkiye genelinde Tapu ve Kadastro kayıtlarındaki mülkiyet verilerinin elektronik ortama aktarılması ile işlemlerin daha kolay bir şekilde elektronik ortamdan yürütülmesi, takip ve kontrolünün de etkin ve hızlı bir şekilde yapılması amacıyla oluşturulmuş e-devlet projesine Takbis denilmektedir. Bu proje,2002 yılında pilot çalışma ile başlamış 2012 yılında tüm ülke genelindeki tapu müdürlükleri sistemin içine alınmıştır. Günümüzde 973 tapu müdürlüğü 1 yurtdışı temsilciliği (Berlin) TAKBİS sistemi üzerinden hizmet vermeye devam etmektedir.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışının yapılmasında herhangi bir engel bulunmaz. Satış noterde yapılan sözleşme ile veyahut tapu sicilinde gerçekleştirilir. Ayrıca bunun da bilinmesinde fayda var. Diğer pay sahiplerinin de bir önalım hakkına sahip olduğu gözden kaçmamalıdır. Ayrıca dolayı gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka birisine satılmış olsa bile diğer paydaşlar yeni pay sahibinden bu payları satın alabilirler.

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI? TAPUSU OLMAYAN EV OLUR MU?

Tapusuzu ev olmamaktadır. Tapu, bir evin yani bir mülkün ne kadarının kime, ya da kimlere ait olduğunu gösteren resmi bir belgedir. Tapunun hukuki bir geçerliliği bulunmaktadır. Yani bir gayrimenkul için ortada bir tapunun olması şarttır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ya da satışların da herhangi bir hukuki dayanağı ile resmi bir geçerliliği bulunmamaktadır.

Aile yardım desteği ne zaman yatacak?

10 Kasım’da otobüsler bedava mı? 10 Kasım’da metro, metrobüs, tramvay ücretsiz mi?