29 / 04 / 2024

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.



Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından yayınlanan bilgilendirmede, bir kişiye taşınmaz miras kalıp kalmadığının öğrenilebilmesi için gerçekleştirilmesi gerekli işlemler adım adım kaydedildi. Miras, vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bir kişi kendisine miras kalıp kalmadığını öğrenmek için ne yapması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili olarak Tapu ve Kadastro Müdürlüğü açıklama yapıldı. Öncelikli olarak internet tarayıcınıza webtapu.tkgm.gov.tr yazarak açılan sayfadan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaranız ile “Bireysel Giriş” yapabilirler.

Ayrıca e-Devlet sayfasındaki arama bölümüne “Web Tapu” yazarak “Web Tapu” sayfasına gidebilirsiniz. İsterseniz “Kurumlar” bölümünü seçerek “T” harfine tıklayıp, ardından sıralanan kurumlar arasından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünü seçebilirsiniz.

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Daha sonra da karşınıza çıkan sayfadan “Kimlik Doğrulama Hizmetleri” başlığı altındaki “Web Tapu İşlemleri”ne tıklayıp, WebTapu sayfasına ulaşıldıktan sonra, karşınıza çıkan sayfada, sayfanın sol üst köşesinde yer alan “Taşınmaz İşlemleri” başlığını seçebilirsiniz. Sonrasında,  “Mirasçısı Olduğum Taşınmazlar” bölümünü seçilir.

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

“Miras Kalan Taşınmazları Ara” menüsünde size elinizdeki belge türüne göre farklılık gösterecektir. Eğer elinizde mahkeme tarafından verilmiş olan veraset ilamı varsa ekranda görünen “Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgulama” bölümünün seçilmesi gerekir. 

Eğer elinizde noter tarafından düzenlenmiş veraset ilamı bulunuyorsa şayet “Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula” bölümünü seçmeniz lazımdır. Buna göre, hiçbir belgeye sahip değilseniz de sadece bir üst soyunuz olan anne ve babanızın ya da hayatını kaybetmiş eşinizin adına kayıtlı taşınmazların listesini görebileceğiniz “NVİ Bilgilerimle Sorgula” bölümünü seçmeniz gerekir. Elinizdeki belge türüne göre söz konusu bölümü seçip istenilen bilgiyi veya bilgilerin girilmesi lazımdır. Öte yandan ise “Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula” alanında bulunan belgeye yönelik bilgileri de istiyor. İlgili bölümden istenen bilgileri girdikten sonra mirasçısı olduğunuz taşınmazların listesi ekranda görülecektir. 

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Miras hakkını alamayanlara gizli fırsat! Miras alamayan kardeş... 

Koçarslan kardeşlerin miras kavgası kızıştı: Babadan miras kalan 108 milyon TL'lik 3 gayrimenkul satılıyor!

Miras paylaşımında detay! Üvey babadan miras kalır mı?


Geri Dön