Genel

Miras tapu bozulur mu?

Tapu işlemlerine dair bazı hususlar merak ediliyor. Özellikle miras yolu ile kalan gayrimenkuller için. Bu konu nezdinde “Miras tapu bozulur mu?” sorusu sık sık sorulmaktadır. İşte detaylar!Bu durum hisseli tapuyu doğurur

TAPUDA HİSSEDARLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir tapunun birden çok hissedarı olabilir. Bu durum hisseli tapuyu doğurur. Peki Bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Hissedarların bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaparak ulaşabilirsiniz. Eğer kendiniz gitmek istemiyorsanız da vekalet verdiğiniz bir avukat vasıtası ile de sizle beraber veya tek başına gidip sorgulama işlemi yaptırması da bu bilgilere ulaşmanızı sağlar.

İşte diğer araştırılan konulara dair detaylar…

MİRAS TAPU BOZULUR MU?

Yargıtay'a göre; saklı pay sahibi olunabilir veya olunmayabilir, miras hakkı çiğnenen tüm mirasçılar, muris muvazaası sebebi ile yani mirastan mal kaçırmakla tapu iptal ve tescil talepli olarak dava açabilirler.

TAPUDA MİRAS SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Tapuda miras sorgulama işleminin detayları araştırılmaktadır. Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün web tapu uygulaması ile tapu müdürlüklerine gitmeden de ve online olarak üstünüze kayıtlı, miras kalan taşınmazları kolaylıkla sorgulama olanağınız bulunmaktadır. Bunun için öncelikle tapu kadastro genel müdürlüğüne ait olan https://webtapu.tkgm.gov.tr/ adresine girerek weptapu uygulamasını kullanabilirsiniz.

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI?

Tapu, bir evin yani bir mülkün ne kadarının kime, veya kimlere ait olduğunu gösteren resmi bir evraktır. Tapunun hukuki bir geçerliliği bulunmaktadır. Yani bir gayrimenkul için ortada bir tapunun olması şarttır. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların ise herhangi hukuki bir dayanağı ve resmi bir geçerliliği yoktur.

TAPU RANDEVUSU NASIL ALINIR 2022?

Tapu üzerinden yapılacak olan gayrimenkul yani ev, yazlık, arsa ya da araba gibi malların alım ve satım işlemleri için Tapu ve Kadastro Müdürlüklerine gidilerek işlem yapmak gerekiyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylar açıklandı. Tapu Müdürlüklerinde randevusuz işlem yapılamamaktadır, bunun için de ilk önce tapu randevusu alınması gerekiyor.

Bu randevunun muhakkak hak sahibi ile alınması gerekli. İnternet ya da telefon hattı üzerinden kolaylıkla tapu randevusu alabilirsiniz. Telefonla tapu müdürlüğünden randevu almak isteyenlerin 181 hattın aramaları yeterli olmaktadır.

Borcu bitmemiş TOKİ kiraya verilir mi?

Kombi bozuldu kim öder? Kombi arızasını kiracı mı yoksa ev sahibi mi öder?