27 / 04 / 2024

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

Miras vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, miras kalan menkul ve gayrimenkuller için tahsil ediliyor. Peki miras vergisi nereye ödenir 2018?



Miras vergisi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, miras kalan menkul ve gayrimenkuller için ödeniyor. Bir yakınının vefatı üzerine kendisine miras kalan kimselerin öncelikle beyanname vermeleri ve akabinde hesaplanan vergisi devlete ödemeleri gerekiyor.

Miras vergisi 3 sene boyunca ödeniyor. Senede iki eşit taksit halinde ödenen miras vergisi toplamda 6 taksitte ödenmiş oluyor.

Yıl içerisinde miras vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.

Beyannameler ne zaman veriliyor?

Miras vergisi beyannamesi ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm Türkiye’de gerçekleşmiş ise, mükelleflerin de Türkiye’de bulunmaları halinde ölüm tarihini takip eden 4 ay içinde;

Ölen kişinin kanuni ikametgahı Türkiye’de ve ölüm yabancı bir memlekette gerçekleşmiş ise; ölüm tarihini takip eden 6 ay içinde;

Mükellefler vefat eden kişinin bulunduğu yerin dışında başka bir yabancı memlekette olduğu takdirde ise ölüm tarihini takip eden 8 ay içerisinde ilgili Vergi Dairesine verilmesi gerekiyor.

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

Vergi, Veraset ve İntikal Vergi Dairelerine ödeniyor. Verginin beyannameleri ise taşınmazların bağlı olduğu belediyeye veriliyor. 

1 Ocak 2018 tarihinden itibaren veraset yoluyla veya ivazsız suretle meydana gelen intikallerde veraset ve intikal vergisi aşağıdaki tarifeye göre hesaplanıyor:

Miras vergisi nereye ödenir 2018?

 

Miras vergisi 2. taksiti son günü 2018!
 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön