29 / 04 / 2024

Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi, mirasçılardan birinin istemi üzerine alınabiliyor. Mirasçılık belgesi almak için bir dilekçe hazırlanarak, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılabiliyor. Peki mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021...



Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi, mirasçılardan birinin isteğiyle alınabiliyor. Mirasçılık belgesinin üzerinde, mirasın ne olduğu, kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu öğrenilebiliyor. Peki mirasçılık belgesi başvurusu nasıl yapılıyor? irasçılık belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi...

Mirasçılık belgesi belli bir harç ödenip noterden de alınabildiği gibi Sulh Hukuk Mahkemesinden de alınabiliyor. Mirasçılık belgesi almak için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılabiliyor. Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi örneği şöyle hazırlanıyor:

Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021 örneği

................ SULH HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE

Davacı  :   (Veraset edenin babası, annesi, eşi veya kardeşi açabilir) Adres

Davalı  :    Hasımsız

Dava    :    Veraset

Olaylar :

..............................ili, ............................ İlçesi, ...............hane, ..............cilt, ..............sahife  nüfusuna kayıtlı (oğlum/eşim/kardeşim) .............................................. ......./........./.......... tarihinde askerlik vazifesini ifa ederken vefat etmiştir. Geride kanuni mirasçı olarak ..................................................................(babası/ annesi/ eşi/ çocukları) ................................... bırakmıştır.

Veraset ilamının düzenlenip, tarafımıza verilmesi için işbu davanın açılması zarureti doğmuştur. 

Hukuki, sebepler:    M.K. ve ilgili mevzuat

Deliller    :     Nüfus kayıtları ve tanık beyanları

Talep    :    Belirttiğim nedenlerden dolayı bir suret veraset ilamının düzenlenip tarafıma verilmesini saygıyla arz ederim. 

...../......../2021

(Davacı)

(baba,anne,eş,kardeş)

 

Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi!


Geri Dön