Emlak Terimleri

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?Ancak her ikisi için de mirasçılık belgesine ihtiyaç duyuluyor

Miras intikali için gerekli belgelerle tapu dairesine gidilebildiği gibi Web Tapu'dan da işlem yapılabiliyor. Ancak her ikisi için de mirasçılık belgesine ihtiyaç duyuluyor.

Mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset belgesi Sulh Hukuk Mahkemesi ya da Noterden alınabiliyor. Mirasçılık belgesinin noterde düzenlenmesi halinde noter harçları tarifesinde belirtilen bedel tahsil ediliyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

MİRASÇILIK BELGESİ HARCI 2022 NE KADAR?

Belli bir meblağı ihtiva etmeyen umumi ibra, umumi makbuz, tahkimname, ölüme bağlı tasarruf senet ve mukaveleleri, ölünceye kadar bakma akdi, vakıf, aile vakıfları, evlat edinme, karı-koca haklarının idaresi, babalığı tanıma senetleri, miras taksim mukaveleleri, mirasçılık belgesi, ifraz mukaveleleri ve bunlardan rücu ve bunların feshi ve bunların teferruatına dair senet, mukavele ve kağıtların düzenlenmesinden ve noter tarafından re’sen düzenlenecek tutanaklardan 168,30 TL tahsil ediliyor.

MİRAS İNTİKALİ İÇİN GEREKEN BELGELER

Kimlik Belgesi (Taraflara varsa temsilcilerine ait)
İşlemde temsil var ise temsil belgesi (vasi kararı, vekâletname vb.)
Veraset Belgesi (Sulh Hukuk Mahkemesinden veya Noterden alınan aslı veya onaylı örneği) ( yurt dışındaki mahkemelerden alınmış veraset belgelerinin Tapu Kanununun 37. maddesi gereği Türk mahkemelerince onaylanmış olması gerekir.)
Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi (DASK) (Bina vasıflı taşınmazlarda)

MİRAS İNTİKALİ WEB TAPUDAN NASIL YAPILIR?

Sulh Hukuk Mahkemesi ya da Noterden alınan veraset belgesi ile birlikte yukarıda yazılı belgeleri tamamlayarak Web tapudan  varislerden biri tarafından başvuru yapılıp, Tapu Müdürlüğünce Döner Sermaye ücreti sms olarak bildirilecek, ücret yatırıldıktan sonra, Tapu Müdürlüğünce  verilen randevu saatinde, ilgili tapu müdürlüğüne gidilerek imza aşaması tamamlanıp işlem gerçekleştirilecektir.

Bana miras kaldığını nasıl öğrenirim?

Tapu döner sermaye harcı ne kadar?

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?