Genel

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi?

Miras yolu ile kalan hisseler çoğu zaman kişilerin ellerini ayaklarına dolaştırıyor. Nedeni ise miras yoluyla kalan hisselerde nasıl bir yol izleneceği bilinmediğinden dolayı bir kargaşa oluşuyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!İşte ayrıntılar…

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Mirasçı hissesini başkasına satabilir mi? soruları bu konuda sıkça sorulan sorulardandır. İşte ayrıntılar…

MİRASÇILAR ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenlenmektedir. Ama Medeni Kanunun 677. Maddesi gereğince, bunun noterde düzenlenmesi de mümkündür. Miras payının devri bedelli ise satış sureti ile devir, bedelsiz ise bağış suretiyle devir sayılır.

İşte miras ile kalan hisseler hakkında vatandaşların merak ettiği diğer soru ve yanıtlar…

KARDEŞ KARDEŞE HİSSESİNİ SATABİLİR Mİ?

Miras bırakanın vefatından hemen sonra açılan terekede mirasçıların paylaşım yapması gerekmektedir. Bu paylaşım sonucunda mirasçılar payları üzerinde tasarrufta bulunabilecektir. Bu tasarruflardan biri de payının tamamını veya bir kısmını herhangi bir kişiye satmaktır. Bundan dolayı miras payının kardeşe satışı da mümkündür.

MİRASÇI HİSSESİNİ BAŞKASINA SATABİLİR Mİ?

Miras payının devri sözleşmesi ile miras payının tamamı ya da bir bölümü üzerinde gerek mirasçıların birbirlerine gerek ise üçüncü kişilere devri mümkündür.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ KONULABİLİR Mİ?

Türk hukukunda da paylı mülkiyet hissesinin haczedilebileceği Türk Medeni Kanunu‟nun 688. maddesinin üçüncü fıkrasında açıkça belirtilir. Ama söz konusu maddede paylı mülkiyet hissesinin taşınır, taşınmaz ya da bir alacak üzerinde olması arasında bir fark olup olmadığı hususu belirtilmez.

MİRASTAN KALAN HİSSEMİ SATABİLİR MİYİM?

Mirasın intikali yani mirasın devri için gerçekleştikten sonra varisler arasında görüş birliği varsa satış işlemi gerçekleştirilebilir. Miras kalan gayrimenkulün satışı için varislerin her birinin nüfus cüzdanı fotokopisi ve veraset belgesinin ibraz edilmesi gerekir.

MİRASTAN KİM NE KADAR PAY ALIR?

Sağ kalan eş, miras bırakanın altsoyu ile beraber mirasçı olursa mirasın 1/4'ünü almaktadır. Kalan 3/4'ünü de miras bırakanın altsoyu yani çocukları alır ve eşit olarak paylaşmaktadır.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilere bayram gibi bayram geliyor! Eski ikramiyeleri unutun!