Genel

Mısır belediyecilikte İstanbul’u örnek alacak!

Başkan Kadir Topbaş’ı ziyaret eden Mısır Altyapı Su ve Atıksu Bakanı Abdel-Kawi Khalifa, Kahire’nin ulaşım, katı atık yönetimi, atıksu ve altyapı konusunda İstanbul’un tecrübelerinden istifade etmek istediğini söyledi...

Mısır Altyapı Su ve Atıksu Bakanı Abdel-Kawi Khalifa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı Saraçhane Belediye Sarayı’ndaki makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Başkan Kadir Topbaş, dost ve kardeş ülke Mısır’ın Altyapı Su ve Atıksu Bakanı Abdel-Kawi Khalifa’nın nezaket ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, şöyle konuştu;


“Sayın Bakan geçen yıl Kahire Valisi’ydi. O zaman İstanbul ile Kahire arasında bir ‘kardeşlik Protokolü’ imzalamıştık. Kendisi şu anda da bu imzanın arkasında durarak bu çalışmaları yürütüyor. Mısır ve Türkiye halkları arasında geçmişten gelen bir gönül bağı var. Kadim bir dostluğu olan iki büyük ülke, Ortadoğu ve Afrika’da birlikte hareket etmeleri halinde büyük gelişme sağlayacak ve bu bölgeye barışı getirecektir.”



Abdel-Kawi Khalifa’nın bakanlığı döneminde de Türkiye Hükümeti ve İstanbul ile ortak çalışmalar yürüteceklerini ifade ettiğini dile getiren Kadir Topbaş, “Özellikle ulaşım ve katı atık konularında birlikte çalışabileceğimizi söyledim. Beni Mısır’a davet ediyorlar. İnşallah Kahire’ye bir ziyaretimiz olacak. Özellikle işbirliği konusunda somut adımlarımız da olacak” dedi.


“Kardeş şehrimiz İstanbul’u ve kardeşim Sayın Kadir Topbaş’ı ziyaret etmekten büyük memnuniyet duyuyorum” diyen Konuk Bakan Abdel-Kawi Khalifa de “İstanbul ve Kahire arasında imzaladığımız ‘Kardeş Şehir’ protokolünün somut işbirliğine dönüştürme çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle katı atık yönetimi, otobüs ve ulaşım konusunda güçlü bir işbirliğine dönüştüreceğiz” diye konuştu.


Altyapı ve Su Bakanı olarak Ataköy İleri Biyolojik Arıtma Tesisi ile İSKİ’ye bir ziyaret yaptığını ifade eden Abdel-Kawi Khalifa, şunları kaydetti; “Su ve kanalizasyon konusunda da işbirliğinin gerçekleşmesini istiyoruz. İstanbul bildiğiniz gibi bu konularda da ciddi mesafeler kat etti. Kahire’nin de bu tecrübelerden faydalanmasını amaçlıyoruz. İşbirliğimiz gelecekte de devam edecek. Türk Hükümeti’nin ve halkının Mısır’ı son dönemde verdiği güçlü destekten dolayı Mısır halkının teşekkürlerini de iletiyorum.”


İBB