Kent Haberleri

Mısırda taban fiyat 10 TL olacak mı? Çiftçiler dikkat! 

Tarımsal üretimde daha planlı programlı, üreticiyi üretmeye teşvik edecek sürdürülebilir adımlar atılması gerektiğinin altını çizen Feyzullah Korkut, mısırın taban fiyatının kilogramda 10 lira olması gerektiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar... Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, üretimi yapılan mısırın yüzde 70’lik bölümünün yem ham maddesi olarak kullanıldığına dikkat çekerek, yüzde 30’luk kısmının ise glikoz, nişasta ve yağ şeklinde değerlendirildiğini aktardı

Mısır Türkiye için stratejik tarımsal ürünlerinin ilk sırasında yer alıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Feyzullah Korkut, üretimi yapılan mısırın yüzde 70’lik bölümünün yem ham maddesi olarak kullanıldığına dikkat çekerek, yüzde 30’luk kısmının ise glikoz, nişasta ve yağ şeklinde değerlendirildiğini aktardı. 

Türkiye'de mısırın, buğday ve arpadan sonra en geniş ekim alanına sahip olan ürün olduğunu belirten Feyzullah Korkut, yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin yıllık mısır ihtiyacının 9 ile 9,5 milyon tona ulaştığına, üretimin ise yıllara göre değişmekle beraber 6 ile 6,5 milyon ton dolayında gerçekleştiğine vurgu yaptı. 

Milli Emlak'tan 38 bin TL'ye konut imarlı arsa fırsatı!

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!

2023 insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacak! Türkiye'de rekor bekleniyor: Sıcaklık 50 dereceyi aşabilir!