Eğitim

Misstanbul'da çocuklar hayvanlarla birlikte büyüyecek!

Başakşehir'deki sitenin ortasına hayvanat bahçesi kuruldu. Site halkının gösterdiği ilgi ve sevgi, hayvan ve doğa hasretimizi gözler önüne serdi

Hiç hayvanat bahçesi bulunmayan İstanbul'da, kent halkı sevimli dostların özlemiyle yaşıyor. Başakşehir'de yaşanan olay, bunun kanıtı oldu. 3'üncü etaptaki Misistanbul konutları, hayata geçirdiği hoş bir projeyle dikkatleri üzerine çekti. Misistanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Çelik, yüksek binalardan oluşan konutların bahçesinde, mini bir hayvanat bahçesi kurdu.
Çelik'in girişimiyle Site bahçesinin belirli bir alanı koruma altına alınarak hayvanat bahçesi haline getirildi. 168 çeşit ağaç ve bitki türünün yer aldığı sitedeki hayvanat bahçesine, tavşan, civciv, kirpi, kaplumbağa, balık, ördek, sincap gibi hayvanlar yerleştirildi.

ÇOCUKLAR COŞTU
Hayvanlar için yaşamlarına uygun barınaklar oluşturuldu. Hayvanat bahçesinin açılışı, önceki gün BKM oyuncularından Ersin Korkut ile site sakinlerinin katıldığı bir törenle yapıldı.
Site sakinleri, belki de hayatlarında ilk kez gördükleri hayvanlara büyük ilgi ve sevgi gösterdi, özellikle çocuklar sevimli hayvanları görünce sevinç çığlıkları attı. Hayvanlarla içice yaşayacak olmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen site sakinleri, "Onları görmek bize yaşam sevinci verdi. Hayvana ve doğaya hasret kalmışız. Bu mini hayvanat bahçesi sayesinde doğal hayata olan özlemimizi bir nebze olsun dindireceğiz" dediler. Doğanın esas sahiplerinin hayvanlar olduğunu söyleyen Sultan Çelik ise, "Burada amacımız, şantiyeler yaparken doğayı unutmadığımızı göstermek" dedi.
Gökay Usanmaz/Habertürk