Kent Haberleri

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi başlıyor!

Mistral GYO, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkiinde hayata geçireceği proje için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzaladı. İşte ayrıntılar...  

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yeni iş sözleşmesi hakkında açıklama yaptı. 

Mistral GYO, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkii, 5575 Ada, 1 ve 2 parsel numarasında tapuya kayıtlı arsa üzerinde projesi geliştirilecek turizm, konut ve ticari amaçlı yapıların inşası için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin imzalandığını duyurdu. 

İşte Mistral GYO İzmir Çeşme projesiyle ilgili tüm detaylar...

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkii, 5575 Ada, 1 ve 2 parselde hayata geçirilecek. Arsanın büyüklüğü 2 bin metrekare olarak açıklandı. 

Mistral GYO, söz konusu parselde turizm, konut ve ticari amaçlı yapılar inşa edilecek. Şirket, bu kapsamda Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

 

Mistral GYO İzmir Çeşme projesi Korasu Turizm Ticaret A.Ş'nin maliki olduğu İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah., Boyalık mevkii, 5575 Ada, 1 parsel numarasında tapuya kayıtlı, 13.876,12 m2 yüzölçümlü arsa ile, Tülay Kora, Ferit Kora ve Özay Kora'nın elbirliği mülkiyetiyle maliki oldukları parsellerde hayata geçirilecek.

Mistral GYO tarafından inşa edilecek proje kapsamında ortaya çıkan süit birimler sözleşmede yer alan vaziyet planına göre paylaşılacak. Projede yer alacak sosyal alan ve tesislerin mülkiyeti ile gelirleri arsa malikleri yüzde 51.52, proje geliştiricisi şirketimiz yüzde48.48 oranında olmak üzere paylaştırılacak.

Sözleşmede belirlenen paylaşım oranını denkleştirmek üzere, değerleme raporunun alınmasını takiben Mistral GYO tarafından 60 milyon Türk Lirası'na denk olan arsa payının devralınmasına karar verildi. 

Mistral GYO İzmir Çeşme projesinin, yapı ruhsatının alınmasından itibaren en geç 24 (yirmidört) ay içinde tamamlanması planlanıyor. 

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın KAP açıklaması:
Korasu Turizm Ticaret A.Ş'nin maliki olduğu İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah., Boyalık mevkii, 5575 Ada, 1 parsel numarasında tapuya kayıtlı, 13.876,12 m2 yüzölçümlü arsa ile, Tülay Kora, Ferit Kora ve Özay Kora'nın elbirliği mülkiyetiyle maliki oldukları İzmir ili, Çeşme ilçesi, Sakarya Mah. Boyalık mevkii, 5575 Ada, 2 parsel numarasında tapuya kayıtlı, 2.500,00 m2 yüzölçümlü arsa üzerinde şirketimiz tarafından projesi geliştirilecek turizm, konut ve ticari amaçlı yapıların inşası  için Düzenleme Şeklinde Satış Vaadi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi imzalanmıştır.
Gerçekleştirilecek proje sonucunda ortaya çıkan süit birimler sözleşmede yer alan vaziyet planına göre paylaşılacak olup sosyal alan ve tesislerin mülkiyeti ve gelirleri arsa malikleri %51.52, proje geliştiricisi şirketimiz %48.48 oranında olacak şekilde paylaşılacaktır.
Sözleşme'de belirlenen paylaşım oranını denkleştirmek üzere, değerleme raporunun alınmasını takiben şirketimiz tarafından 60.000.000 TL bedele denk gelen arsa payının devralınmasına karar verilmiştir.
Yapı ruhsatının alınmasından itibaren en geç 24 (yirmidört) ay içinde, projenin tamamlanması planlanmaktadır. 

Mistral GYO 2022'nin ilk 6 ayında ne kadar hasılat elde etti?

Mistral GYO'nun Konak projesi başlıyor! Projeyi Viven İnşaat inşa edecek! 

Mistral GYO'dan İzmir Konak projesi açıklaması!