Sektörel

Mithat Yenigün: Türkiye'de 3 bin insan ben müteahhitim diyor!

Kolejli İş Dünyası Zirvesinin oturumlar bölümüne katılan Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Başkanı Mithat Yenigün, ülkemizde müteahhitliğin geldiği noktayı şu sözlerle özetledi: "Birliğimizin 140 üyesi var ama ancak Türkiye'de 3 bin insan ben müteahhidim diyor."

KOLEJLİ İşadamları Derneği (KİD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kolejli İş Dünyası Zirvesi'nin son gün etkinlikleri dahilinde iş dünyasıyla bu kez, Fenerbahçe Başkan Vekili, Yenigün İnşaat'ın sahibi ve Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Genel Başkanı Mithat Yenigün buluştu. 


Konuşmasına Fenerbahçe'yle başlayan Yenigün, "1991'de Fenerbahçe Başkanlığı'na adaylığımızı koyduk, fakat seçilemedik. 1998'de Aziz Başkan kendisi aday olunca birlikte çalıştık ve o gün bugün beraberiz. Biz Fenerbahçe'ye gönül verenler olarak takımımızı çok seviyoruz. Doğruyu söylemek gerekirse şu andaki ortamda gerginlik doğru değil. Takımımız için dostça çalışmamız gerekiyor" dedi. 


Yurt dışı kapasitemiz çok geriledi Kendisinin aynı zamanda iki yıldır TMB Genel Başkanlığfnı yürüttüğünü anımsatan Mithat Yenigün, "Birliğimizin 140 tane üyesi var. Ancak Türkiye'de 3 bin insan 'ben müteahhidim' diyor. Biz sadece 140 üyemizle hareket ediyoruz. Bu 140 üyemiz Türkiye'deki tüm alt yapı işlerini, barajlar, yol, enerji hatları, hastaneler, her türlü yatırımların yüzde 70'ini yapıyor. Yurt dışında ise biz yılda 25 ile 30 milyon dolar civarında sözleşme imzalayan bir kapasiteye sahibiz. Bu işlerin yüzde 90'ını da Türkiye Müteahhitler Birliği üyeleri yapıyor. Gerçi son 2 yılda önce Suriye, Libya, Irak, Rusya özellikle aksamalardan sonra bizim yurtdışı müteahhitlik kapasitemiz yüzde 35 geriledi. Ama şuan yeni pazarlar araştırıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızla devamlı Afrika seyahatleri yapıyoruz, yeni pazarlar bularak yerini kısmen de olsa doldurmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 


Çetinkaya'dan canlı resim performansı Ünlü Ressam Hikmet Çetinkaya'nın müzik eşliğinde canlı performans sergilediği iş zirvesinin bir başka oturumunda ise Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Rana Yavuzer konuştu. 


Prof. Yavuzer, günümüzde doktor-hasta ilişkisinin geldiği nokta, hekimliğin ticaretle ilişkilendirilmesi dahil pek çok konuya temas etti, "Hekimlik mesleği ile zengin olunmaz" dedi. Ofis mobilyaları üreticisi Nurus Yönetim Kurulu Başkanı Güran Gökyay da, şirketin 1927 yılında Ankara Siteler'de başlayan hikayesinde bugün geldikleri yerin önemine dikkat çekti. Türkiye'nin ilk sistem mobilyalarını yaptıklarını ve bilgi teknolojilerine çok aşina olduklarını anlatan Gökyay, sürdürülebilirlik ve inovasyon konusundaki çalışmaları sayesinde bugün tasarım konusunda ulusal ve uluslararası sayısız ödüle sahip olduklarını bildirdi


Ticari Hayat