Konut

Mobilya Dekorasyon Fuarı İnegöl'de açılıyor

Bursa'nın mobilya üretimiyle ünlü ilçesi İnegöl'de yapılan geleneksel Mobilya Dekorasyon Fuarı (MODEF) kapılarını 22. kez açıyor

Bu yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak fuara 130 üretici şirket iştirak edecek. Ahşap ve modüler mobilyanın son model ürünlerinin sergileneceği fuarı en az 30 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 
  
Türkiye'nin en önemli mobilya üreticilerini bünyesinde barındıran İnegöl fuar ile dünyaya açılıyor. İnegöl Belediye Başkanı ve MODEF'i organize eden İnegöl Fuar Organizasyonları (İFOR) Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, geçen sene 110 şirketin katıldığı fuara bu yıl 130 firmanın başvurduğunu açıkladı. Başkan Aktaş, bu yılki fuarın önceki yıllara göre daha verimli geçeceğine inandığını dile getirdi. Aktaş, Suriye'den Kuveyt'e, Almanya'dan Rusya'ya kadar 30'dan fazla ülkeden yaklaşık 500 şirketin fuarı ziyaret etmek için web sitesi üzerinden başvuru yaptıklarını kaydetti. Yabancı ziyaretçilerin konaklama masrafları İFOR Fuarcılık tarafından karşılanıyor. İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtmak için çalıştıklarını belirten Alinur Aktaş, "Fuarımızın trendi gün geçtikçe artıyor. Mobilyanın modasının belirlendiği fuarımız, Türkiye'nin en popüler fuarları arasına girmiş durumda." dedi. Fuarın özellikle yabancı alıcılara hitap ettiğini belirten Aktaş, "MODEF Expo fuarımızı, her yıl nisan aylarında izlenime açılan MODEF fuarlarından ayıran en önemli unsur, yurtdışı organizasyonu ile alım heyeti programı gerçekleştirmemiz ve reklam çalışmalarında yurtdışına ağırlık vermemiz." diye konuştu.

Bu arada İnegöl mobilyasının dünyaya tanıtılması amacıyla bir tanıtım grubu oluşturuldu. Başkanlığını Ahmet Güleç'in yaptığı komisyonda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirket sahipleri yer alıyor. Komite, İnegöl mobilyasının tanıtımı için yurtiçinde ve dışında çalışma yapacak. 'Türkiye'nin mobilya merkezi' olarak nitelendirdiği İnegöl'ün hak ettiği değeri görmediğini belirten Ahmet Güleç, "Bir şirkete odaklı çalışmıyoruz. Amacımız İnegöl mobilyasını dünyaya tanıtmak." ifadesini kullandı.
Tuna Alatürk/Zaman