Genel

Mobilya malzemesini belediye işçileri üretiyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pek çok hizmeti atölyelerinde gerçekleştirerek tasarruf sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu amaçla kurduğu atölyelerde ağaçtan demir islerine kadar pek çok malzeme yenilerek ihtiyaca hazır hale getiriliyor...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, pek çok hizmeti atölyelerinde gerçekleştirerek tasarruf sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu amaçla kurduğu atölyelerde ağaçtan demir islerine kadar pek çok malzeme yenilerek ihtiyaca hazır hale getiriliyor. 


Kent Estetiği Dairesi Kent Bakım atölyelerinde 213 personel Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyacı olan büro ve kent mobilyaları ile köprüler, yaya alt ve üst geçitlerin ihtiyacı olan demir v.b. aksamları yapıyor.Marangoz atölyesinde Aile Yasam Merkezlerinin, Gençlik Kulüpleri ve BELMEK binalarının etejer, dolap, kütüphane, masa, mutfak dolabı ve tezgahları gibi ağaç işlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. 


Kaplama atölyesinde üretilen mobilyaların kaplamaları yapılıyor. Yine Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı bir başka atölye olan demir-kaynak atölyelerinde köprülerin korkuluk ve bariyeri, duvar inşaatında kullanılan demir aksamı ile Ankara evlerinin metal aksamı yapılıyor. 


Atölyede ayrıca; su tahliye kanalları ve ızgaraların kenarlarına "L demiri" yapılması, demir parmaklıklar, raylı kapıların imalatı, ferforje üretimi, refüjlerin bakımı için gerekli aksamların üretimi, bakımı ve onarımı, çit yapımı, tel örgü yapımı gibi isler gerçekleştiriliyor. 


Günboyu