Ekonomi

Mobilya sektöründe kredi kartı taksit sayısında iyileştirme talebi

Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, kredi kartı taksit sayılarına yönelik açıklama yaptı. Başkan Güleç, iç piyasada mobilya satışlarını arttırmak amacıyla kredi kartı taksit sayısında bir iyileştirme talep ettiklerini söyledi. Mevcut mobilya satışlarında taksit tutarı 9 ay ile sınırlı durumda

Başkan Güleç, “Mobilya çoğu zaman taksitle alınmayı tercih edilen bir ürün. Mevcut mobilya satışlarında taksit tutarı 9 ay ile sınırlı durumda. Bu taksit tutarı insanların ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor. Bize göre en az taksit tutarı 18 ay olması gerekiyor. Mevcut koşullar nedeniyle mobilya fiyatları da arttığı için, insanların rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri taksit sayısının artmasına bağlı” dedi.

dunya.com’un haberine göre, MOSFED olarak bu kapsamda isteklerini ilgili makamlara ilettiklerini ifade eden Başkan Güleç, “İnşallah isteğimizin makul bir şekilde karşılık bulacağını umuyoruz. Zira bir ihtiyaç haline geldi. Bu özellikle imalat sektörü konusunda bir ihtiyaç haline geldi” şeklinde konuştu.

Peki, Ahmet Güleç, konuya ilişkin olarak başka neler söyledi? İşte detaylar...

ENFLASYON KUR DENGESİ OTURMALI

Başkan Ahmet Güleç, 2023’ün ilk yarısında satışların istenilen gibi gitmediğine vurgu yaparak “Adetsel bazda yüzde 15 bandında bir daralma yaşadık. Özellikle Türkiye’deki enflasyon oranının yüksek olması, vatandaşların da gelirlerinin düşmesiyle beraber gelecek beklentisi gibi sebepler yüzünden mobilya satışlarımız biraz ötelendi. Fakat 2023’ün ikinci yarısından ümitliyiz” diye konuştu.

Son 20 senede ülkede mobilya sektörünün ihracatının yüzde 20 seviyesinden yüksediğini söyleyen Güleç, “Türkiye, dünya mobilya ihracatında bazen 6’ncı sırada, bazen de 8’inci sırada kendine yer buluyor. 2019 – 2020 seneleri arasında, pandemiye karşın dünyada en fazla ihracatını yükselten sektör olduk. Avrupa’da Polonya’ya yanaştık ve aynı zamanda, Vietnam ile yarıştık. Türk mobilya ihracatında dünya yarış halindeyken, son iki senede meydana gelen olaylar bizi zayıflattı.

Şu anda umut ediyoruz ki; enflasyon kur dengesi oluştuğunda mobilya ihracatının önü de açılacak. Son 6 ayda hedeflediğimiz özellikle mobilya sektörü konusunda 5 milyar doları geçeceğimizi inanıyoruz” dedi.

Vize probleminin sektörün yüzde 25’ini etkiler hale geldiğinin altını çizen Ahmet Güleç, “İnsanlar fuarlara gidemiyorlar. Bunu yapamadıkları için haliyle mallarını satamıyorlar” değerlendirmelerinde bulundu.

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Aman dikkat! Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan son dakika duyurusu! Son gün bugün!