Konut

Mobilya yüzde 20 ucuzladı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin mobilya fiyatlarını yüzde 20 ucuzlattığını bildirdi

Yapılan açıklamada söz konusu indirimin her kesimden olumlu tepkiler aldığı belirtildi. Açıklamada, "2009'un Mart ayı itibarıyla 1,5 milyar liraya ulaşan stoklarda nisan ayının ilk 2 haftasında yüzde 25'e varan azalma kaydedildi.'' denildi.
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

KDV yüzde 10 indi mobilya yüzde 20 ucuzladı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği 0(MOSDER), mobilyadaki yüzde 10'luk KDV indiriminin mobilya fiyatlarını yüzde 20 ucuzlattığını bildirdi. MOSDER'den yapılan açıklamada, KDV oranındaki yüzde 10'luk indirimin estirdiği rüzgarın, kimi mobilya mağazalarında bu oranın da üzerinde yansıma gösterdiği, indirimin doğrudan tüketiciye yansıtıldığı ve her kesimden olumlu tepkiler alındığı belirtildi.

Açıklamada, KDV indiriminin hem mobilya sektörünü hem de ülke ekonomisini olumlu etkilediği ifade edilerek, mobilya ürünlerindeki KDV indiriminin doğrudan fiyatlara yansıtılması ile tüketici taleplerinin arttığı kaydedildi. Özellikle evlilik ve taşınma sezonu olarak kabul edilen bahar döneminde KDV indirimine gidilmiş olmasının büyük sinerji yarattığı belirtilen açıklamada, "2009'un mart ayı itibariyle 1,5 milyar liraya ulaşan stoklarda nisan ayının ilk 2 haftasında yüzde 25'e varan azalma kaydedildi" denildi. (Bugün)