Sektörel

Mobilyacılara "sezon" müjdesi!

Başta İzmir olmak üzere birçok ilde düğün sezonunun 12 aya yayıldığını söyleyen İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, sektörün de bu sayede işlerinin açıldığını belirtti.

Daha önce sadece yaz aylarında revaçta olan düğün sezonunun, son zamanlarda yılın tüm aylarına yayılması mobilya sektörünü sevindirdi. Özellikle izmir'de düğünlerin artık 12 ay boyunca yapıldığını belirten İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, sektörün bu sayede büyüme sağladığını kaydetti. 


Önceki yıllarda yaz döneminde nikah ve düğünler yapılırken şimdi kış aylarında da sıkça düğün yapıldığına dikkat çeken Özdemir, "Artık Haziranda başlayıp Eylül başında sezonu kapatmıyoruz. Çünkü kentimizin elverişli havası yılın tüm günlerinde bu etkinliklerin yapılmasına imkan veriyor. Artık 'Kışın düğün olmaz' veya 'İki bayram arasında evlenilmez' gibi düşünce kalıpları ortadan kalkıyor. Sektörde de bunun etkisini görüyoruz. 


Ramazan ayında bile satışlarımız diğer aylar seviyesinde seyretti" dedi. Mobilya seçiminde ücretin ön planda olmayı sürdürdüğünü kaydeden Başkan Özdemir, "Çiftler, bütçeleri doğrultusunda belirlenen kategorideki ürünler arasından seçimini yapıyor. Bütçesini yüksek tutanlar 10 binlerle ifade edilecek ücretleri ödeyerek el yapımı özel mobilyaları tercih ederken, daha az bir bütçeye sahip olanlar endüstriyel ürünleri seçiyor" diye konuştu. 



KENTSEL DÖNÜŞÜM BEKLENTİSİ 


Fabrikaların, mobilya tasarımında her geçen daha da güçlenerek ilerlediğini aktaran Özdemir, "Modern tarzda ve kompakt mobilyalar ile sadeliği ön planda tutan tasarımlar gitgide daha fazla ilgil görüyor. Dizileıdeki mobilya örnekleri ile yabancı dizilerdeki mobilyalar da aranan konseptler arasında" dedi. 

Sektörün kentsel dönüşümden beklentilerini de anlatan Özdemir, "Biz bu sürecin bir an önce başlamasını, heyecanla bekliyoruz. Fakat bu sürece geçilmeden önce mobilyacıların da kümelenmesi gerekir. Bu kümelenme organize sanayi bölgesi mantığından ziyade sanayi sitesi şeklinde olabilir. Yerel yönetimlerle bu konudaki görüşlerimiz sürüyor" ifadelerini kullandı. 



Karabağlar'da 'küçük sanayi' önerisi İzmir'de mobilyacıların dağınık şekilde faaliyet göstermesinin de bu kurulacak küçük sanayi siteleri önlenebileceğinin altını çizen Özdemir, "Kentsel dönüşümün başlayacağı ilk ilçelerden biri olan Karabağlar'da böyle bir kümelenme sistemini hayata geçirebiliriz. Bu sayede yerel yöneticiler ile dönüşümde yer alacak tüm tarafların karşında sektörümüzü daha rahat temsil edebiliriz" dedi. 


Sercan Özipekçi / İzmir Yeni Ekonomi