Sektörel

Mobilyada ‘yaz’ bereketi! Düğün sezonu ve yazlık alışverişleri mobilya satışlarını canlandıracak!

Mobilyacılar, yaklaşan yaz aylarını iple çekiyor. Düğün sezonunun başlaması birlikte evliliğe adım atacak çiftlerin mobilya alışverişleri şimdiden artarken, yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de artması sektörü iyice hareketlendirecek.Şu sıralar yeni bir yuva kurmanın heyecanını yaşayan gençler, şimdiden hazırlıklara başlarken, havaların ısınması ve düğün sezonu ile birlikte mobilya sektörünün de hareketlenmesi bekleniyor

Yaz mevsiminin gelmesiyle düğün sezonu da açıldı. Şu sıralar yeni bir yuva kurmanın heyecanını yaşayan gençler, şimdiden hazırlıklara başlarken, havaların ısınması ve düğün sezonu ile birlikte mobilya sektörünün de hareketlenmesi bekleniyor.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) düğün ve yaz sezonunun yaklaşmasının ardından  mobilya sektöründeki son gelişmeleri ve gelecek döneme ilişkin beklentilerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, mobilya sektörü açısından çok özel bir zaman dilimine yaklaşmış bulunduğumuzun altını çizerek bu dönemde yurtiçi pazarda talebin artacağını ve piyasanın hareketleneceği tahmininde bulundu.

600 BİN ÇİFT EVLENECEK

MOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte mobilya satışlarının da hareketleneceğini belirterek, “Bu sezon sektörümüz açısından oldukça verimli geçiyor. Düğün sezonun açılması 200 milyar dolarlık bir pazar yaratıyor” dedi.

Bu pazardan mobilya sektörünün de önemli bir pay aldığını anlatan Mustafa Balcı, bu yıl 600 bin çiftin evleneceğinin tahmin edildi dikkate alınırsa sektörün büyüklüğünün daha iyi ortaya çıkacağını ifade etti.

BAHÇE MOBİLYALARINA TALEP

Yaz aylarında bahçe mobilyalarına olan talebin de arttığına dikkat çeken Mustafa Balcı, havaların ısınmasıyla birlikte başlayacak olan deniz, kum, güneş sezonuyla birlikte yazlık evlerde farklı arayışlara ve mobilya alışverişlerine da kapı aralanacağını söyledi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, Türkiye ekonomisinin itici gücü olan mobilya sektörünü zirveye taşımak ve dünya çapında bir marka haline getirmek amacıyla çalışmalara kesintisiz devam ettiklerini belirterek, mobilya sektörünün önemli ve değerli oyuncularını şemsiyesi altında bulunduran derneğin, 15 yıldır faaliyetlerine devam ettiğini hatırlattı.

Balcı, 2023 yılının yaz ve düğün sezonunun gelmesiyle birlikte dernek üyesi tüm üyelerin satışlarında bir artış görülmesini ve yurtiçi pazarın hareketlenmesini beklediklerini dile getirdi. Balcı, bu dönemde koltuk takımlarından yemek odası mobilyalarına, bahçe mobilyalarından yatak odası takımlarına ve televizyon ünitelerine kadar çok sıyada mobilya türüne talebin artacağını öngördü. Mobilya arzının da buna göre şekilleneceğini kaydeden Mustafa Balcı, yaz sezonunun hem tüketiciler hem de üreticiler için verimli geçeceği beklentisini sözlerine ekledi.