Sektörel

Moda gayrimenkul açıldı!

Moda gayrimenkul Toros Mahallesi Hayal park civarında büyük bir coşkuyla açıldı.Açılışa bir çok davetlinin katıldığı gözlenirken, müzik eşliğinde eğlenen davetlilere bol bol yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.

Moda gayrimenkul Toros Mahallesi Hayal park civarında büyük bir coşkuyla açıldı.Açılışa bir çok davetlinin katıldığı gözlenirken, müzik eşliğinde eğlenen davetlilere bol bol yiyecek ve içecek ikramlarında bulunuldu.  Gayrimenkul sektörüne girmenin mutluluğunu yaşayan genç yönetici Hasan Güler ve Hüseyin Evren davetlilerle tek tek ilgilendiler.


 

AİLE ŞİRKETİ


Açılışta söz alan moda gayrimenkulun yöneticilerinden Hasan Güler, 4 yıl kurumsal firmalarla çalışarak gayrimenkul sektöründe bir çok deneyim kazandığını kaydetti. Güler “Bu deneyimlerimizi kendi firmamızda hayata geçirme kararı aldık ve alt yapımızı oluşturduk, moda gayrimenkul ortaya çıktı. 8 kişilik ekibimizle yola çıktık. Kuzenim aynı zamanda ortağım oldu eşimlede birlikte çalışıyoruz. Hedefimiz tam bir aile şirketi olmak” şeklinde konuştu.


SEVE SEVE ÇALIŞMALI


Güler “Emlak işi yapan bir kişinin kılık kıyafeti, temizliği bakımı çok önemli, oturması, kalkması, adabı ağzından çıkan her söz çok önemli. Ayrıca elemanın iyi bir donanıma sahip olması gerekir. tapu dairesindeki bir işlemi, kredi işlemlerini, ekspertiz araştırılmasını, profosyonel bir şekilde dairenin fiyatlandırılmasını çok iyi yapabilmesi gerekir. Bu sektörde bir elemanın kendini geliştirmesi çok önemli. Bunun içinde çalıştırdığınız elemanın bütün ihtiyaçlarını karşılayıp ona değerli olduğunu hissettirdiğinizde işini severek yapacaktır. Bir insanı seve, seve çalıştıracaksın sıka, sıka başarılı olamaz” ifdelerinde bulundu.


DERME ÇATMA BİR SEKTÖR


Adana'da gayrimenkul sektörünün son 5 yılda hızla artan bir sektör olduğunu işaret eden Güler, inşaat sektöründe arsa fiyatlarının pahalı olması ev fiyatlarının artması sonucunda, son zamanlarda önüne gelenin gayrimenkul sektörüne girdiğini belirtti. Güler “Adana'da çok fazla gayrimenkul firması var bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Bu sektörün başındaki oda başkanları, ya da emlakçılar odalarının düzenleyicileri denetleme yapması gerekiyor. Bu denetlemelerde resmi belgeler, eleman, araç bunları göz önünde bulundurup onay vermesi gerekir. Gayrimenkul malesef  derme çatma bir sektör haline geldi. Herkes kafasına göre çalışıyor, oysa bu işin bir külfeti bir profosyonelliği var. Bunlar yüzünden bu sektörde iyi işler yapmak isteyen emlakçılarda başarılı olamıyor” açıklamasını yaptı.


BU İŞİN YÜZ KARALARI


Gayrimenkul işinin mutlaka resmi sözleşmeyle yapılması gerktiğini dile getiren Güler, “Sözleşmeyle bu iş yapılmadığı için, benim afişimin asılı olduğu daireye başka bir firma gidip afiş asabiliyor. Birbirimizin afişlerine saldırıyoruz, bu tartışmalara kavgalara neden oluyor. Bu sistemsizliği yine bu sektörün içinde olanlar yaratıyor. Malesef  emlakçı arkadaşlarımız daire sahibine sözleşme imzalarsan komşuna, eşine, dostuna daireni sattığında bu firmaya komisyon ödersin diyerek sözleşmeden vazgeçirebiliyor. En büyük sıkıntılardan birtaneside dairesini satacak kişi satışına kendi başına karar vermemeli, kurumsal olan bir firmayla en az 1aylık sözleşme yaparak bu işi onlara bırakmalı. O zaman küçük çapta bu işi çarpık düzenle yapan firmalarda piyasadan silinir. Bu sektörde öyle insanlar varki afişlerini pet şişelerle bağlayarak asan, bu işin yüz karaları firmalar var” diye konuştu.


Adana Ekspres