Ekonomi

Model portföylere yeni politika güncellemesi: Öne çıkan hisseler tek tek açıklandı! İşte fiyatlar...

Özel sektörün büyük banka hisseleri, hem faiz politikasındaki değişiklik öngörüsü hem de yabancıların gelişi hayaliyle portföylere geri dönüş yaptı. Model portföylere yeni politika güncellemesi geldi. İşte o hisseler ve fiyatları... Özellikle para ve maliye politikalarında beklenen değişikliklerle beraber yabancı yatırımcıların yeniden piyasada görülmeye başlayabileceği inancı bankalara ilişkin tahminlerde güncellemelere sebep olurken, özel sektörün lokomotif banka hisseleri aracı kurumların model portföylerine de dahil olmaya başladı

Yeni ekonomi yönetimi ile ilgili beklentiler hisse senedi portföylerini de hızla etkilemeye başladı. Özellikle para ve maliye politikalarında beklenen değişikliklerle beraber yabancı yatırımcıların yeniden piyasada görülmeye başlayabileceği inancı bankalara ilişkin tahminlerde güncellemelere sebep olurken, özel sektörün lokomotif banka hisseleri aracı kurumların model portföylerine de dahil olmaya başladı. 

Diğer taraftan ihracatçı ya da kur pozisyonu pozitif olan şirketlerle ilgili hedef fiyatlar artarken, kurlarda yaşanan artışın oluşturabileceği enflasyon etkisinin de içeride hızlı tüketime yönelik çalışan şirketlerin yeniden yakın izlemeye alınmasına sebep olduğu gözden kaçmıyor. 

Türk Hava Yolları hisseleri bu hafta da model portföy değişikliklerinde en çok öne çıkan hisseler arasında olurken, BİM, Şok Mağazaları gibi hisseler de model portföylerde ön planda oldu. 

Model portföylere yeni politika güncellemesi: Öne çıkan hisseler tek tek açıklandı! İşte fiyatlar...

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; model portföylerde ön plana çıkan hisseler tek tek belli oldu. Hisselerin son fiyatları da açıklandı. 

İşte model prtföylerde ön plana çıkan hisseler....

AKBANK: Gedik Yatırım, 25,14 lira hedef fiyatla model portföyüne dahil etti. Hissenin son fiyatı: 18.65 Türk Lirası.

BİMAŞ: Tacirler Yatırım tavsiyesini 222,00 lira hedef fiyat ile “al” şeklinde başlattı ve hisseyi araştırma kapsamına aldı. Hissenin son fiyatı: 161.3 Türk Lirası.

İŞ BANKASI (C): Ak Yatırım 19,50 TL hedef fiyat ile model portföyüne ilave etti. Hissenin son fiyatı: 13.59 Türk Lirası.

GARANTİ BBVA: İnfo Yatırım, tavsiyesini 37,40 lira hedef fiyat ile “al” olarak başlattı, hisseyi takip listesine aldı. Hissenin son fiyatı: 30.32 Türk Lirası.

KARDEMİR (D): Oyak Yatırım hedef fiyatını 25 liradan 40,07 liraya çıkarırken, tavsiyesini “endeks üstü getiri” şeklinde korudu. Yapı Krediyatırım ise 23,2 lira hedef fiyat ile “tut” önerisi verdi. Hissenin son fiyatı: 21.18 Türk Lirası.

KOÇ HOLDİNG: Credit Suisse, hedef fiyatını 94,5 liradan 117,3 liraya çıkardı, tavsiyesini “endeks üstü getiri” şeklinde korudu. Hissenin son fiyatı: 100.2 Türk Lirası.

KORDSA: Tacirler Yatırım 78,21 lira hedef fiyat ile “al” şeklinde başlattı ve hisseyi araştırma kapsamına dahil etti. Hissenin son fiyatı: 76.65 Türk Lirası.

LOGO YAZILIM: Ak Yatırım, hedef fiyatını 100.6 lira, tavsiyesini “endeks üstü getiri” şeklinde korudu. Hissenin son fiyatı: 61.95 Türk Lirası.

MAVİ GİYİM: Ak Yatırım hedef fiyatını 91 liradan 101 liraya çıkardı, tavsiyesini “endeks üstü getiri” olarak korudu. Oyak Portföy ise Mavi Giyim için hedef fiyatını 104 liradan 91 liraya indirse de tavsiyesini endeks üstü getiri olarak sürdürdü. Garanti BBVA’nın hisse için tavsiyesi “endeks üstü getiri, hedef fiyatı ise 86.9 Türk Lirası. Tacirler Yatırım model portföy için gözden geçirme kapsamına dahil etti. Halk Yatırım tavsiyesini “al” olarak devam ettirdiği hissede hedef fiyatını 79.95 liradan 86.5 liraya yükseltti. Inof Yatırım 91 lira hedef fiyatla hisseyi öneri listesinde yer aldırdı. Hissenin son fiyatı: 60 Türk Lirası.

PEGASUS HAVAYOLARI: HSBC hedef fiyatını 656 liradan 773,4 liraya çıkardı, tavsiyesini “al” şeklinde korudu. Hissenin son fiyatı: 541.4 Türk Lirası.

ŞOK MARKETLER: Tacirler Yatırım hedef fiyatını 35,00 lira, tavsiyesini al olarak belirledi ve hisseyi araştırma kapsamına dahil etti. Hissenin son fiyatı: 30.92 Türk Lirası.

TAV HAVALİMANLARI: HSBC hedef fiyatını 123,4 TL’den 131,6 liraya çıkardı, tavsiyesini “al” olarak korudu. Hissenin son fiyatı: 91.05 Türk Lirası.

TÜRK HAVA YOLLARI: Tacirler Yatırım, tavsiyesini 235,00 Türk Lirası hedef fiyat ile “al” şehlinde başlattı ve hisseyi araştırma dahiline aldı. Garanti BBVA Yatırım, hedef fiyatını 184 liradan 274 liraya çıkardı, tavsiyesini “endeks üstü getiri” şeklinde korudu. Yine HSBC de hedef fiyatını 172,4 liradan 223,5 liraya çıkararak, tavsiyesini “al” olarak koruyan bir diğer aracı kurum oldu. Hissenin son fiyatı: 171.6 Türk Lirası.

TÜRK TRAKTÖR: Deniz Yatırım, hedef fiyatını 412,91 TL, tavsiyesini “al”şeklinde korudu. Ata Yatırım ise “al” önerisini koruduğu Türk Traktör’de hedef fiyatını 362.25 lira şeklinde belirledi. Tacirler Yatırım da hisseyi model portföyüne bu hafta ekleyen bir diğer aracı kurum oldu. Hissenin son fiyatı: 377.8 Türk Lirası.

Tacirler Yatırım, Desa, THY, Tüpraş, Migros’u model portföyü kapsamına aldı. 

MODEL PORTFÖYLERDEN ÇIKARILAN HİSSELER 

Ak Yatırım: İndeks, Lokman Hekim ve Yataş’ı, Gedik Yatırım ise Turkcell’i model portföyünden çıkardığını duyurdu. 

Gedik Yatırım Turkcell’i çıkarma nedenine ilişkin "Turkcell’i; defansif iş modeli sebebiyle TL’de stabilizasyonun sürdüğü dönemde model portföyümüze eklediğimiz 4 Nisan tarihinden günümüze negatif yüzde 3’lük BIST100 göreceli getirisinin ardından, şirket operasyonlarının ve bilançosunun diğer sektörlere göreceli olarak daha hassas olmasından ötürü model portföyümüzden çıkarıyoruz" açıklamasında bulundu.

Ziraat Bankası'ndan bomba müjde! Personel alıyor, başvurular başladı hemen şartlara bakın!

TBMM'nin önceliği fahiş kiralar, asgari ücret ile emekli ve memur zamları! Yasama mesaisi bu hafta başlıyor!

A101, Migros, Carrefoursa ve Çağdaş Market kurbanlık fiyatlarını peş peşe açıkladı! İşte küçükbaş, büyükbaş kurbanlık...

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika İstanbul depremi açıklaması: 4 milyon kişi riskte!