02 / 05 / 2024

Modern evler için ideal ısınma sistemi şömine!

Modern evler için ideal ısınma sistemi şömine!

Estetik görünüme sahip genç şömineler , tasarım çağına ayak uydurdular. Modern evler için düşünülmüş bu ısınma merkezleri, birbirinden farklı form ve renklere bürünürken yaşam alanlarının odak noktası olmayı başarıyorlar



 Söz konusu ısınmak olunca önünüzde birçok yol var. Merkezi ısınma sistemleri, kombiler ve şömineler ısınmaya destek olan çözümlerden bazıları. Ama içlerinde en romantik seçim, kuşkusuz şöminelerdir. Değişen dekorasyon trendlerine ayak uyduran şömineler artık kalın mermer çerçevelerden, hantal görüntülerinden kurtuldular. Tasarımcıların elinde, birer odak noktası haline gelen bu şık modeller, gelişen teknolojinin de sayesinde, kolaylıkla monte ediliyor, yakılıyor ve temizleniyor. Eğer ateşle haşır neşir olmak istiyorsanız illa ki ellerinizi odun veya kömürle kirletmek zorunda da değilsiniz. Dilerseniz elektrikli modellerle ya da odadan odaya kolayca taşınabilen çanta şöminelerle hem ısınmanın tadını çıkarabilir hem de şık bir görüntü elde edebilirsiniz. şžömine yaptıracağınız yerin elverişliliğine göre ister doğalgazlı ister likit gazlı isterseniz de odunlu modellerle evin sadece bir odasını değil büyük bir kısmını ısıtabilirsiniz.

Gerçek alevler ve ateşin güzelliği
Odunları kırıp ateşe atmak ve bu manzaranın karşısında odunların çıkardığı çıtırtıları dinleyerek şarabınızı yudumlamak soğuk bir gün için romantik bir fikir olabilir. Ama evinizi nasıl ısıtacağınız konusunda daha sağlam bir karar vermelisiniz. Bu aşamada vereceğiniz kararın finansal yönlerini ve çevreye olan etkilerini de hesaba katmalısınız. Öncelikle kullandığınız ısıtıcının ve radyatörlerinizin kışlık bakımını yaptırmayı unutmayın. Eğer değişmeleri gerekiyorsa onları yeni modelleriyle değiştirin. Aksi takdirde soğuk kış günlerinde sizi yarı yolda bırakabilirler. Ardından da son teknolojiden nasibini almış enerjiyle çalışan ocaklara ve şöminelere bir göz atın. Bunlar hem size fazla sıcaklık verecek hem de dekoratif anlamda şık görünecek seçenekler. Tercihinizi yaparken doğaya zarar vermeyecek yollardan birini seçmeye özen gösterin. Tercih edeceğiniz şömine de evinizin keyif köşesine kurulsun, onu sadece ısınmak için değil tadını çıkarmak için de kullanın.
Duvarın içerisine monte edilen modern şömineler sıvı yakıtlarla yakılabiliyor. Bu tür şömineleri yakabilmek için ihtiyaç duyduğunuz yakıtı artık büyük marketlerde de bulabilmeniz mümkün. Bu tarz şömineler oldukça yalın dekore edilmiş bir odada bile kendilerini gösterebiliyorlar. Kendi başlarında birer ünite olarak tasarlanan duvara monte edilen şömineler, kompakt yapısı ve modern çizgileriyle sofistike bir atmosfer yaratıyor.
Uygulaması ve kurulumu da oldukça basit olan modern şömineleri mutfaktan yatak odasına kadar evin her odasında, hatta her duvarında kullanabilirsiniz.

Püf noktası
Eğer katı yakıtlı şöminelerden birini kullanacaksanız bunun için tavsiye edilen yakıtlar meşe, gürgen, kayın gibi odunlardır. Fazla kıvılcım sıçratmadıkları için tercih edilen meşe, gürgen ve karaağaç gibi odun türlerini kesildikten sonra kapalı ve iyi havalandırılan bir yerde saklamalısınız. Taze kesilen odunlar daha çok katran oluşumuna neden olduğu için, ateşi boğabilir ve şömine yangınına sebep olabilir.

BENİM DEKORASYON TARZIM
œEv dekorasyonunda fonksiyon, estetik ve rahatlık bir arada olması gereken üç kavram. Bunların sadece bir tanesine önem verilerek tasarlanmış mekanlar evin fazla kullanılmayan veya beğenilmeyen alanları haline gelir. Yaşanan alanların rahat, işlevsel ve göze hoş görünmesi gerekir. Kendime özgün bir tarzım var, marka takıntım yok, her yerden beğendiğim her şeyi alabilirim. Genelde yalnız alışveriş etmekten hoşlanırım ama kıyafet konusunda takıldığımda kızım Gönül"e danışırım. Gizli adreslerimin pek çoğu çukurcuma"dadır.
Zeynep Madra, Luxuria mağazası sahibi.

2. DUVAR FİKİRLERİ ETHNIC-CHIC
Folklorik öğeler, zanatkar işler ve el yapımı objeler, sezonun ısıtan trendi ˜ethnic-chic" tarzın içinde kendine yer buluyor. Deri ve kürk ise bu çizgideki kış evlerinin vazgeçilmezi. Bu dekora ulaşmak için gitmeniz gereken adres ise Fulya"da konumlanan Estetic Decor! Yatak üzerinde kullanılan kürk koltuk şalı, duvardaki Pacamama Pado Oud pano Estetic Decor imzasını taşıyor.

3. HAFTANIN ÜRÜNÜ
Ürün adı: Wallece koltuk
Tasarımcısı: Jean-Marie Massaud.
Markası: Poliform
Nerede bulabilirim: İtaldeko, Mecidiyeköy
Neden almalıyım: Sıradan koltuklar sıkıldığımız için, Jean Marie"ye hayran olduğumuz için, İtalyan marka Poliform"un kalitesine çok güvendiğimiz için.

4. YENİ çİçEK VE KELEBEK
Laura Ashley"in yıllardır değişmeyen dekorasyon çizgisini takip eden geniş hayran kitlesi içindeyim ben de! Bu romantik İngiliz markası, mevsimin ne olduğuna bakmadan, çiçek ve kelebekli dekor fikirlerini evlere taşıyor. Kışın bahar dalları açmak isteyenler, Teşvikiye"deki mağazada küçük bir tur bile iyi hissetmenizi sağlayacak!
Milliyet Emlak/Yasemin Aksoy


Geri Dön