02 / 05 / 2024

Modoko: 2011 yaz modası, hasır ve bambu!

Modoko: 2011 yaz modası, hasır ve bambu!

Mobilya modasının başkenti Modoko, yaz aylarına girerken mobilyada yaz modasının olmazsa olmazlarını açıkladı. Yazın moda trendlerini belirleyen Modoko tavsiyelerini sıraladı: 2011 yazında evler rengarenk olacak; hasır, keten ve bambu ürünler kullanılac



Havalar henüz mevsim normallerine dönmese de pek çok kişi, evini ve iş yerini yaz modasına uygun dekore etmek üzere çalışmaya başladı.

Her yıl havalar ısınmaya başladığında pek çok kişi, bulunduğu mekânda değişiklik yapmak istiyor. Sıcak havadan bunalan ve bulunduğu mekânı ferahlatmak isteyenler soluğu ya bir mobilyacıda alıyor, ya da mobilya modasına yön verenlerin tavsiyelerini takip ediyor.

Yüzde 80i özel tasarım ürün sunan mobilya modasının başkenti Modoko da, 2011 yazı mobilya trendlerini belirledi.

Modokolu tasarımcılara göre bu yaz her yer rengârenk olacak. Pembe renk ön planda. Sıcak havaların dekorasyon yapmak, duvarları değiştirmek, mobilyaları yenilemek için en ideal zamanlar olduğunu ifade eden Modokolu tasarımcılar, mobilyalarını değiştirmek isteyenler için bu havaların fırsat olduğunu söylüyor. Bu dönemde mobilyasını değiştirmek isteyenler, mutlaka yazdan, bahardan esintileri olan mobilyaları tercih etmeli.

Canlılığı ve enerjiyi sevenler için birebir olan bu modeller, daha çok cıvıl cıvıl renkler ve desenlerden oluşuyor. Bazen büyük desenleri, bazen daha küçük ancak renkli motifleri ilkbahar- yaz mobilyalarında görebilmek mümkün.  Elbette mevsimlere göre mobilya değiştirmek mümkün olmasa da, kış aylarında bile mobilyalarınızda, yaşam alanınızda yaz havası estirmek bu modeller sayesinde çok zor değil.

Her yer çiçek deseni olacak!

2011 yaz mobilya modasında şık ve ağır modellerden çok, hasır, bambu tarzı, keten kumaştan ürünler tercih ediliyor. Canlı tonlarla herkesin ruhunu da canlandıracak olan bu modeller, mekânlarına da çok yakışacak.

Bu fikirler uzun yıllardır uygulanıyor, ancak model ve ürün yelpazeleri oldukça genişledi. Klasik mobilya malzemelerinin yanında 2011′de dayanıklı kumaşlarla da hazırlanan ve tasarımı büyük oranla kumaş olan yazlık mobilya modelleri de olacak. 2011 yazında en çok göze çarpacak mobilya tarzlarından biriyse yine yazı anımsatan çiçek desenlerinin yer alacağı modern biçimli koltuk modelleri. Son zamanlarda çok sık kullanılan bu mobilyaların modasının geçmesi bekleniyordu; fakat daha da çok modellenip tüketicinin karşısına çıktı. Çünkü beğeni kitlesi oldukça fazla, çok tercih ediliyor. Daha rahatlatıcı tarzları sevenlerse düz renk kumaş tasarımlı mobilyaları seçebilir. Renkler her zamanki gibi açık ve soft. Ağaç renklerinde biraz daha doğal renkleri görmek mümkün.


Modoko hakkında:

Modoko, İstanbul Anadolu Yakası Dudulluda 150 bin metrekare alan üzerine kurulu, 267 işletmecinin 350 mağazada perakende mobilya satışı yaptığı Avrupanın en büyük mobilya alışveriş merkezi. 2010 yılında yönetim anlayışında değişikliğe giderek profesyonel yaklaşımı benimseyen ve 40 yıllık geleneğini modern bir alışveriş merkezi olma yolunda projelerle birleştiren Mobilyanın Başkenti Modoko, yeni yatırımcıların gözdesi.


Geri Dön