06 / 07 / 2024

MODOKO: Başbakan'ın talimatı, ilaç gibi geldi!

MODOKO: Başbakan'ın talimatı, ilaç gibi geldi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kamu kurumlarına yapılacak mal alımlarında yerli ürünlerin tercih edilmesini istemesi, mobilyacılar tarafından olumlu karşılandı.



Modoko Mobilyacılar Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Başbakan Erdoğan 'ın önceki gün deklare ettiği, ‘Yerli malı kullanın ' talimatını değerlendirerek, “Sayın Başbakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Kısa bir süre önce belirttiğimiz gibi, cari açık ve işsizliğin reçetesi yerli malının teşvikidir. Bizim 25 Ağustos 'ta yaptığımız çağrının ardından gelen bu talimat, mobilya sektörü için çok olumludur. Yerli üreticinin kalkınması sağlanacaktır ” dedi.

Mobilyanın Başkenti Modoko 'nun Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, kısa bir süre önce tüketiciye yaptıkları çağrının kamuda da yankı bulmasından memnuniyet duyduğunu ifade ederek, konuya ilişkin şu görüşleri paylaştı:   “Türkiye ekonomisinin son yıllardaki en önemli iki sorunu olan cari işlemler ve istihdam açığının kapatılması. Bunun için mobilya sektörü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Cari açığın düşmesi için tüm tüketicileri yerli malı mobilya satın almaya çağırmıştık. Kamuda da biz yerli üreticilerin de desteklenecek olması, cari açığın düşmesi ve işsizliğin azalması yönünde çok önemli bir adımdır. Mobilya sektörü olarak bu adımdan duyduğumuz memnuniyetimizi açıkça belirtiyoruz. Yerli üreticinin kalkınması için çok önemli bir adım.   2011 yılı sonunda 70 milyar dolar civarında olması beklenen cari açık ve yüzde 10 oranındaki işsizlik için biz, kalifiye eleman ihtiyacımızı tamamlayarak istihdama önemli katkılar sağlayacağız.

Yerli malı talimatı istihdamı artıracak

Mobilya sektörünün şu anki büyüklüğü 8 milyar dolar. Yıllık ihracatımız ise 1,3 milyar dolar. Ayrıca yine sektör olarak 800 milyon dolar civarında ithalat yapıyoruz. Bunun da en önemli sebebi hammadde sıkıntısı. Yeterli ormanımız yok. Mecburen dışarıdan ağaç ithal ediyoruz. Başbakanımızın bu talimatının bu konuya da olumlu katkıları olacağına inanıyorum. MOSDER 'in açıkladığı üzere,  sektör olarak 30 bin yeni eleman arıyoruz. Sadece Modoko olarak şu anda 30 bin kişiye iş imkanı sağlamış durumdayız. Yerli malının kamudaki teşviki, istihadama da olumlu yansıyacak. Biliyorsunuz, bu yıl sektörümüzün iç pazar hacminde yüzde 10 büyüme bekleniyor. Bu, bizim için çok olumlu. Ancak ihracata da odaklanmamız gerekiyor. Bu nedenle yeni pazar arayışlarımız sürüyor.'


Geri Dön