02 / 05 / 2024

Modoko sokaklarında Muhteşem Yüzyıl etkisi!

Modoko sokaklarında Muhteşem Yüzyıl etkisi!

Mobilya modasının başkenti Modoko, sitenin içindeki trafoları birer tuval haline getirerek, İstanbul temalı yağlı boya çalışması yaptı. Bundan böyle Modokoyu ziyaret edenler Kız Kulesini, Galata Kulesini, İstanbul Boğazını görme şansı yakalayacak.



Yüzde 80i özel tasarım mobilya üreten Modokoda son dönemde özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisinin etkisiyle canlanan Osmanlı modası, Modoko sokaklarına yansıdı.

Türk mobilya sektörünün tasarım üssü Modoko, sokaklarında bulunan trafolara tarihi İstanbul görüntülerini resmettiriyor. Mobilya tasarımının da bir sanat dalı olduğu düşüncesinden yola çıkan Modoko, bundan böyle ziyaretçilerini tarihi bir gezintiye de çıkartacak. Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, mobilyada tasarım öncüsü olduklarını söyleyerek, Tasarımdaki gücümüzü sokaklarımıza da yansıtmak istedik. Bu yüzden ressam Mahmut Vardalla anlaşarak, trafolarımıza İstanbulun yağlı boya çalışmasını yaptırdık dedi. Modokonun cazibe merkezi olması için çalışmalara başladıklarını belirten Özçelik, Modokoyu güzel vakit geçirilen, keyifli bir mekân haline getirmek istiyoruz. Bunun için öncelikle sokaklarımızı güzelleştirmekten başladık. Modokoya nostaljik bir hava yaratmak için özellikle İstanbulun tarihi görüntülerinden yararlandık. Seçtiğimiz görüntülerin en güzellerini örnek alarak trafolarımıza yağlı boya çalışması yaptık. Mobilya bakmak için Modokoyu ziyaret edenler, Rumeli Hisarından Kız Kulesine kadar İstanbulun birçok tarihi görüntülerinin sanatsal çalışmalarını görebilecekler. Çalışmalarımız tabi ki bununla sınırlı değil. Daha güzel bir Modoko için yeni fikirler, yeni projeler üretiyoruz. Modoko içerisine özel tasarım ürünü çardaklar, banklar yaptırıyoruz, oyun parkları kuruyoruz. Bundan böyle Modokoya gelen herkes, sanatla iç içe bir gezintiye çıkacak, tarihi bir parkta yürüyüş yapmış gibi olacak diye konuştu.



 


Geri Dön