27 / 04 / 2024

Moğolistan'daki konut kiralama programı sektörü canlandıracak!

Moğolistan'daki konut kiralama programı sektörü canlandıracak!

Prof. Dr. Ramazan Demir, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin kahvaltı toplantısında "Moğolistan'da onaylanan kiralık konut programıyla inşaat sektöründeki duraklamanın harekete geçmesi bekleniyor." açıklamasında bulundu.



Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği (ANSİAD) kahvaltılı toplantısının konuğu Prof. Dr. Ramazan Demir oldu. Akra Barut Otel'de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan, ANSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, ANSİAD Üyesi iş insanları katıldı. 


LOKOMOTİF SEKTÖR 

Moğolistan'ın kalkınması için lokomotif sektörü madencilik, enerji, konut sektörü ile hayvansal ürünlerin işlenmesi olarak açıklayan Prof. Dr. Ramazan Demir, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "Madencilik sektörü, Moğolistan'ın kalkınmasının lokomotifidir. Dünyanın dev maden şirketleri ülkeye yatırım yapmakta veya devletin stratejik saydığı rezervlerin yatının ihalesini kazanmak için kıyasıya mücadele etmektedirler. Ölçekler çok büyük olmakla birlikte çeşitli büyüklüklerde maden rezervleri (bakır, kömür ve uranyum) bulunmaktadır, ancak madencilik sektörünün yüksek risk içerdiği bilinen bir gerçektir. Türk madencilik sektörü şirketlerinin de bugüne kadar Moğolistan'a ilgisi olmamıştır. Sektör dünyadaki ve özellikle en büyük alıcı Çin'deki ekonomik ve siyasal gelişmelerden etkilenmeye çok açıktır." 


2015 yılında Moğolistan ekonomisinde yaşanan önemli ekonomik gelişmelere değinen Prof. Dr. Ramazan Demir, ülkenin kayıt dışı ekonomiyi kayıt altına almak için "Şeffaflık Yasasını" yürürlüğe koyduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Moğolistan, 2015-2030 yıllarını kapsayan sanayi politikasını onayladı. Bu politika ile sanayi sektöründe yapılanma faaliyetlerinin hayata geçirilmesi ve sektörün ayağa kaldırılması hedefleniyor. Yine Japonya ile imzalanan ekonomik iş birliği anlaşması ile Moğolistan'ın ihracatını geliştirmesi ve maden dışı sektörlerin özellikle sanayi sektörünün gelişmesi planlanıyor. Onaylanan kiralık konut programıyla inşaat sektöründeki duraklamanın harekete geçmesi bekleniyor."


" İki ülke arasında Türk Hava Yolları'nın doğrudan (THY) ulaşımı sağladığını anlatan Prof. Dr. Ramazan Demir, "Ancak belirlenen 500 haftalık yolcu limitinin kaldırılması ile daha büyük uçaklar sefere konulabilir. Bunun da hükümet düzeyinde çözülmesi gerekiyor. Sorunun çözümü halinde iki ülke arasındaki ilişkiler bir üst seviyeye sıçrama yapabilir." şeklinde konuştu. 


Ayrıca, Dr. Demir, 4 Milyon nüfusu bulunan ülkede herhangi bir terör olayın olmadığını, güvenlik sorunu olmadığını belirterek, Ülke genelinde toplumda son derece gelişmiş bir çevre bilinci, doğayı koruma duyarlılığı, hoş görü, insana saygı gibi önemli değerlerin çok yaygın olduğunu da sözlerine ekledi. 


Antalya Gazetesi


Geri Dön