Emlak Terimleri

Moğolistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moğolistan vatandaşları Moğollar Türkiye'den konut alabilir mi? Moğolistanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moğolistan vatandaşları Türkiye'den iş yeri alabilir mi? İşte Moğolların Türkiye'deki gayrimenkul edinme hakları...

Moğolistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Moğolistan, Doğu ve Orta Asya'da bulunan denize kıyısı olmayan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Rusya, güneyinde, doğusunda ve batısında Çin Halk Cumhuriyeti vardır. 


Moğolistan'ın Kazakistan'a sınırı olmamasına rağmen ülkenin en batısı Kazakistan'ın doğu ucuna birkaç mil uzaktadır. Ulanbatur başkent ve ülkenin en büyük şehri olup yaklaşık olarak burada ülke nüfusun % 38'i yaşamaktadır. Moğolistan'nın siyasal sistemi parlamenter cumhuriyettir.


Peki Moğolistan vatandaşları Moğollar Türkiye'den konut alabilir mi? Moğolistanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Moğolistanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Moğollar, Türkiye'den ev alma hakkına sahip. Moğolistan vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul alabilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine gitmeleri gerekiyor.


- Kimlik belgelerini veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneği.