Genel

MOL derneklere ateş püskürdü

78 firmanın birleşmesi ile ortaya çıkan MOL mağazaları'nın İcra Kurulu Başkanı Özdemir, kendilerine inanmayan sektör yöneticilerine çattı.

Merter, Laleli ve Osmanbey'de üretim yapan 78 firmanın birleşmesi ile ortaya çıkan MOL Mağazası'nın İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, kendilerine inanmayan sektör dernek ve yöneticilerine çattı. MOL'un hazırgiyim sektöründe faaliyet gösteren firmaların birlikte hareket etme projesi olduğunu iddia eden Özdemir, sektör derneklerinin kendilerini eliştirmesine tepki gösterdi.

Özdemir, "Biz bu oluşumu kurarken derneklere gittik. Gelin bizi inceleyin dedik. Ne yapalım bu dönem de batalım mı? Bir şeyler yapmak zorundayız. Eleştirmeyelim çözüm getirelim. Dernekler gelsin bizi incelesin" dedi. Kurucu 78 firmanın isminin internet sitelerinde yer almamasıyla ilgili soruları cevapsız bırakan Özdemir, LASİAD'la görüştüklerini, İHKİB'den de yöneticilerin olumuşun içinde yer aldığını iddia etti.

İDDİALI HEDEFLER

Oktay Özdemir MOL'la ilgili iddialı hedefler de açıkladı. Şu anda sadece 1 mağazası bulunan MOL'un 2013 yılında dünyada bilinen markalar arasına gireceğini belirterek, "1000 MOL açıp 14 milyar dolar ciroyu yakalayacağız" diye konuştu.

30 Nisan'da yurtdışında 10 MOL'u aynı anda, aynı dakikada açacaklarını vurgulayan Özdemir, "İngilizler'in çok büyük bir banka grubu MOL'un isim hakkını almak için 10 milyon dolar önerdi, ama satmayız. Bu yıl 108 MOL mağazası açacağız. Şu anda Suriye'de 2 tane Mol mağazasının inşaatı sürüyor. Mol için başvurmuş 239 çok büyük gayrimenkul şirketi var" şeklinde konuştu.

Bugün