02 / 05 / 2024

Mol'da 2 günde 120 bin ürün satıldı

Mol'da 2 günde 120 bin ürün satıldı

Cumartesi günü, yüzde 50 indirimle tekrar açılan MOL mağazasında iki günde 80 bin kişi ürün aldı.



Pendik Kurtköy'deki Atlantis Alışveriş Merkezi içinde Merter Markalar Birliği'nin önderliğinde kurulan MOL Mağazası'nın İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, bunun bir rekor olduğunu, Türkiye'de bu yıl içerisinde 108 mağaza açmayı düşündüklerini belirtti.
Özdemir, “İki günde 120 bin ürün sattık. İlk hedefimiz 56 mağaza açmaktı. O kadar büyük bir talep görüyoruz ki hedefimizi ikiye katladık. 40 ayrı ülkeden ve Türkiye içinden 1000'i aşkın üretici MOL mağazası ile çalışmak istiyor, telefonlarımız kilitlendi” dedi.

Hediyelerin parası ödendi
Özdemir, 2009 sonunda açılan mağazalarla birlikte 3 milyar dolar ciro hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin dört bir yanında MOL mağazası açılması için imza kampanyası başladığı ifade eden Özdemir, “İkinci mağaza Almanya'da, sonra İsviçre'de ve İstanbul Metrocity'de olacak. 108 mağazanın yatırımını biz yapmayacağız. Biz ürünleri vereceğiz” diye konuştu.
Oktay Özdemir, 17 Ocak gecesi yapılan açılış sırasında yüzde 90 indirim olan tekstil ürünlerine aşırı ilginin bir yağma olayı olmadığını vurgulayarak, sadece beklenenin üzerinde ilgi gördüklerini, bu nedenle kasalarda yığılma yaşayan insanlara ellerindeki malları hediye ettiklerini söyledi. Özdemir, “İnsanların yüzde 95'i, bizim hediye ettiğimiz alarmlı ürünleri bize geri getirerek parasını ödediler. Bunun için Türk halkına çok teşekkür ederim. Elbette ki o günkü kalabalığın içinde kötü niyetli insanlar da vardı” diye konuştu.

Fabrikalar çalışmaya başladı
Almanya'nın en büyük üçüncü perakendecisinin MOL markalı ürünleri satmak istediğini belirten Özdemir, kısa süre sonra anlaşma imzalayacaklarını anlattı. MOL mağazasına ürün yetiştirebilmek için Gaziantep ve Karabük'te atıl durumda duran tekstil fabrikalarının üretime geçtiğini kaydeden Özdemir, sadece Türk malları satıldığı için gelen müşterilerin olduğunu söyledi.
Yurtdışındaki üreticilerden büyük talep olduğu için, Türkiye'de üretilen ürünleri de içine alan 'Made in Europe' faaliyeti başlatacaklarını anlatan Özdemir, “Avrupa'da mayıs ayı içinde bu konuda ciddi bir hareketlenme başlatacağız” dedi.

İlgili haber

108 Mol mağazası yolda!

Milliyet

Geri Dön