Ekonomi

Mondi Turkey Adana Batı fabrikasını kapatıyor

Mondi Turkey KAP'a yaptığı açıklamada rekabet gücü ve alt yapı yetersizlikleri değerlendirilen Adana Batı fabrikasını kapatma karara aldığını bildirdi.Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Mondi Turkey'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Adana Batı Fabrikası'nın sektördeki diğer rakipleriyle rekabet edecek durumda olmadığı ifade edilerek kapatma kararı alındığı ifade edildi

Mondi Turkey Adana'daki fabrikasını kapatacağını açıkladı. Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören Mondi Turkey'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Adana Batı Fabrikası'nın sektördeki diğer rakipleriyle rekabet edecek durumda olmadığı ifade edilerek kapatma kararı alındığı ifade edildi.

Şirketten yapılan açıklamada Adana fabrikasının kapatılmasıyla fabrikada istihdam edilen 83 kişinin de işten çıkarılacağını kaydedildi.

Mondi Turkey yaptığı açıklamada, Adana Batı Fabrikasının mevcut verimliliği ile sektörde faaliyet göstermekte olan diğer işletmeler ile rekabet edebilecek seviyede olmadığı, teknik donanımının, halihazırdaki sipariş rakamlarının ve niteliği itibariyle ihtiyaç duyulan yatırımların yapılması için uygun olmadığının değerlendirildiği ifade edildi.

Şirketten Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, Adana’da bulunan iki kutu fabrikasının detaylı bir şekilde analiz edildiğinde şirket için daha kârlı, verimli ve faydalı olacak bir yapıya geçiş kararı verildiği de ifade edildi. Yapılan açıklamaya göre bu değerlendirme doğrultusunda Adana Doğru Fabrikası, Adana Batı Fabrikası müşterilerine de hizmet verecek.

83 işçi işten çıkarılacak 

Dünya gazetesinde yer alan habere göre Mondi Turkey, Adana Batı Fabrikası'nda faaliyetlerin durdurulmasının şirketin toplam satışları üzerinde önemli bir etkisi bulunmayacağı değerlendirmesini yaparken Adana Batı Fabrikası'nın kapatılması nedeniyle toplam 83 çalışanın iş akdine son verileceği bilgisi paylaşıldı. Haberde ayrıca, Adana Batı Fabrikası'nın kapatılmasından etkilenen tüm çalışanlar için çeşitli planlar üzerinde çalışıldığı kaydedildi. Açıklama tarihi itibariyle iş akdine son verilecek çalışanlara ödenmesi planlanan kıdem ve ihbar tazminatı toplamının 16 milyon 741 bin TL olduğu ve bu rakamın 2023 yılı kıdem tazminatı tavanının ve 2023 yılı ücret artışlarının belirlenmesinden sonra revize edileceği bilgisine de yer verildi.

Ambalaj, oluklu mukavva ve geri dönüşüm tesisi

Mondi Group oluklu mukavva ambalaj iş biriminin bir parçası olan Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş. kutu kağıdı ve oluklu mukavva üretimi alanında faaliyet gösteriyor. Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş., Türkiye genelinde dokuz oluklu mukavva tesisi ve Tire'de bir kutu kağıdı fabrikasının yanı sıra Adana'da da bir atık kağıt geri dönüşüm tesisinden oluşan bir ağa sahip.

Çok çeşitli ambalaj uygulamalarına ve birçok faklı sektöre yönelik yenilikçi tasarımlarıyla öne çıkan Mondi Turkey Oluklu Mukavva Kağıt ve Ambalaj Sanayi A.Ş., 1.600'den fazla çalışana istihdam sağlıyor.