Kent Haberleri

Mongeri Sanat Merkezi açıldı!

Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın önemli temsilcilerinden İtalyan mimar Giulio Mongeri tarafından inşa edilen tarihi Mongeri Binası açıldı.

Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın önemli temsilcilerinden İtalyan mimar Giulio Mongeri'nin yaptığı tarihi Mongeri Binası, 2 yıllık hazırlığın ardından sanat merkezi olarak açıldı.


AA




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın önemli temsilcilerinden İtalyan mimar Giulio Mongeri'nin yaptığı tarihi Mongeri Binası, 2 yıllık hazırlığın ardından sanat merkezi olarak açıldı. Şişli'deki merkeze ilişkin açıklama yapan Bozlu Art Project Galeriler ve Enstitü Yöneticisi Özlem İnay Erten, binanın Mongeri tarafından 1925'te yapıldığını belirterek, "Burası şimdiye kadar holding yönetim merkezi olarak kullanılıyordu. Fakat biz bunu sanat merkezine dönüştürmek için yaklaşık 2 yıl çalıştık" dedi. Erten, tarihi binada Dr. Şükrü Bozluolçay"ın sanat koleksiyonunun sergileneceğini ve bir taraftan da düzenli olarak sergiler yapmaya devam edeceklerini anlattı: "Koleksiyonlar çağdaş, modern Türk sanatının önemli isimlerinden oluşuyor. Burada düzenli sergilerin yanı sıra bizim için en önemli şey, Türkiye'de sanat alanında eksikliği hissedilen bilgi ve belge oluşumuna katkıda bulunmak. O yüzden de sergilere paralel olarak önümüzdeki sezondan itibaren sanat konuşmaları gerçekleştirmeye başlayacağız." 



Yeni Yüzyıl




Haber İstiklal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


İtalyan mimar Giulio Mongeri'nin yaptığı tarihi Mongeri Binası, iki yıllık hazırlığın ardından sanat merkezi olarak hizmete girdi. 


Şişli'deki merkeze ilişkin açıklama yapan Bozlu Art Project Galenler ve Enstitü Yöneticisi Özlem inay Erten, binanın Mongeri tarafından 1925'te yapıldığını belirterek, "Burası şimdiye kadar holding yönetim merkezi olarak kullanılıyordu. Fakat biz bunu sanat merkezine dönüştürmek için yaklaşık 2 yıl çalıştık" dedi. Erten, tarihi binada Dr. Şükrü Bozluolçay'ın sanat koleksiyonunun sergileneceğini ve bir taraftan da düzenli olarak sergiler yapmaya devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti: 


"Koleksiyonlar çağdaş, modern Türk sanatının önemli isimlerinden oluşuyor. Burada düzenli sergilerin yanı sıra bizim için en önemli şey, Türkiye'de sanat alanında eksikliği hissedilen bilgi ve belge oluşumuna katkıda bulunmak. O yüzden de sergilere paralel olarak önümüzdeki sezondan itibaren sanat konuşmaları gerçekleştirmeye başlayacağız."



İstiklal




Haber Bizim Anadolu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Birinci Ulusal Mimarlık Akımı'nın önemli temsilcilerinden İtalyan mimar Giulio Mongeri'nin yaptığı tarihi Mongeri Binası, 2 yıllık hazırlığın ardından sanat merkezi olarak açıldı. 


Şişli'deki merkeze ilişkin açıklama yapan Bozlu Art Project Galeriler ve Enstitü Yöneticisi Özlem İnay Erten, binanın Mongeri tarafından 1925'te yapıldığını belirterek, "Burası şimdiye kadar holding yönetim merkezi olarak kullanılıyordu. Fakat biz bunu sanat merkezine dönüştürmek için yaklaşık 2 yıl çalıştık" dedi. 


Özlem İnay Erten, tarihi binada Dr. Şükrü Bozluolçay'ın sanat koleksiyonunun sergileneceğini ve bir taraftan da düzenli olarak sergiler yapmaya devam edeceklerini kaydederek, şöyle devam etti: "Koleksiyonlar çağdaş, modern Türk sanatının önemli isimlerinden oluşuyor. 


Burada düzenli sergilerin yanı sıra bizim için en önemli şey, Türkiye'de sanat alanında eksikliği hissedilen bilgi ve belge oluşumuna katkıda bulunmak. O yüzden de sergilere paralel olarak önümüzdeki sezondan itibaren sanat konuşmaları gerçekleştirmeye başlayacağız" Binada bir sanat kütüphanesini oluşturduklarını ve sanat belleği oluşturmak istediklerini anlatan Erten, "Osmanlıca kaynaklardan günümüze, sanat alanında yayınlanmış büyük bir kitaplık oluşturuyoruz. 


Şu an on binin üzerinde yayına ulaştık. İstiyoruz ki araştırmacılar ve sanatseverler bunlardan yararlansın hem de burada yapılacak sanat konuşmaları ve etkinliklerle yeni yayınlar çıksın" diye konuştu. 

Bozlu Art Proje Direktörü Oğuz Erten ise merkezde sanatçı atölyesi açtıklarına işaret ederek, şunları söyledi: 


"Sanatçı atölyeleri, Türkiye'nin en önemli ve bilinen sanatçılarının içinde yer aldığı ve daha da sanatçı eklemek istediğimiz bir alan. Türkiye'de ve dünyada böyle bir koleksiyon olduğunu zannetmiyorum.

 

Sanatçıların atölyelerinde en önemli eserlerini üretirken kullandıkları fırçalar, paletler, giydikleri pantolonlar. önlüklerin içinde olduğu bir koleksiyon."




Bizim Anadolu