Ekonomi

Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notun ile ilgili güncelleme yapmadığını açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notuna yönelik güncelleme yapılmadığını açıkladı.

MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU DEĞİŞTİRMEDİ!

Moody's Türkiye'nin kredi notunda güncelleme yapmadı. Moody's tarafından yapılan açıklamada, takvim hakkında değerlendirmede bulunulması için 16 Haziran tarihi verilen Türkiye ve Gabon için güncelleme yapılmadığı bildirildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yıllık takvimlerinde, ülkelerin kredi notu ve not görünümleri için tarih vermesi, kesin olarak güncelleme yapılacağı anlamına gelmiyor.

Moody's'in takviminde Türkiye için bu yılın ikinci olası değerlendirme tarihi 15 Aralık olarak belirlendi.  Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" ve not görünümünü "durağan" olarak değerlendiriyor.

MOOD'S SEÇİM ÖNCESİ DEĞERLENDİRMESİ!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimlere ilişkin yayımladığı değerlendirmede yeni dönemin ‘ortodoks dışı çizginin devamı’ olacağını ifade etti.

Moody’s seçimlerden hemen sonra yayımladığı değerlendirmesinde yeni dönemin mevcut ortodoks dışı ve sürdürülemez politikaların, çok yüksek enflasyon ile beraber makro ihtiyati tedbirlerin ve ağır kur baskılarının süreceğine işaret edebileceğini aktardı.

Değerlendirmede muhalefetin kazanması durumunda ortodoks politikalara dönüş ihtimalini artıracağı ve etkin bir biçimde bu politikaların uygulanması halinde bunun kredi notuna uzun vadede pozitif etkisi olabileceği paylaşıldı.

Derecelendirme kuruluşu Fitch'in seçim öncesinde yaptığı açıklamada, seçim sonrası güvenilir ve sürdürülebilir bir politika bileşimine geçişin, ülkenin makroekonomik ve finansal istikrar risklerini düşürebileceği, dış finansmana ulaşmanın iyileştirebileceği ve istikrarı tesis edilebileceği aktarıldı.

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Moody's, Coinbase'in görünümünü negatife çevirdi!